De la investiții în jocuri video - la secretar de stat în Ministerul Tineretului

# Piteșteanul Adrian Cîrstea - administrator la o firmă din Dubai # Dividende de peste 300.000 anul trecut

Adrian-Ștefan Cîrstea, președintele USR Argeș, a fost numit, pe 24 februarie, de premierul Florin Cîțu, secretar de stat la Ministerul Tineretului și Sportului, potrivit deciziei publicate în Monitorul Oficial. Piteșteanul este antreprenorul care aduce în România jocul ”Coloniștii din Catan”. Adrian Cârstea a fondat

compania Ideal Board Games, care deţine licenţa pentru mai multe jocuri de societate în limba română. Printre jocurile pe care le vinde se numără versiunea în limba română a jocului „Coloniștii din Catan”, cu multiplele sale versiuni. Potrivit prezentării de pe site-ul USR Argeș, Cîrstea a absolvit Facultatea de Transporturi din Politehnica București, secția Tehnica Transporturilor.

 

De la 1000 lei lunar, în 2016, la dividende de peste 300.000 lei

În 2020, Adrian Cîrstea a candidat la președinția Consiliului Județean Argeș, unde a terminat pe locul trei, după Ion Mînzînă (PSD) și Emanuel Soare (PNL). În urma alegerilor locale din 2020, acesta a devenit consilier județean. A candidat și la alegerile parlamentare, fiind clasat pe locul doi pe lista USR PLUS Argeș la Camera Deputaților, însă nu a obținut mult doritul loc de parlamentar. În cele din urmă, la câteva luni de la alegeri, a fost numit secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului. În urma numirii, președintele USR Argeș și-a dat demisia din funcția de consilier județean.
Creșterea în funcție urmează după o creștere substanțială și a afacerilor, dar și a veniturilor. Dacă, în 2016, Adrian Cîrstea era administrator și acționar al firmei Ideal Board Games SRL (52,7%)  dar și acționar (24%) al firmei Ideal Board Toys&Games din Dubai (Emiratele Arabe Unite) și câștiga 1000 de lei lunar, în 2020 ajunge unic asociat al firmei românești și administrator al ambelor firme, înregistrând venituri cumulate, de la firma românească, de peste 325.000 lei.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea