Bunăstarea locuitorilor, o prioritate pentru primarul Dan Stroe din Bradu

# Iată lista investițiilor de anul acesta

Deși este și pandemie și autoritățile locale se concentrează în primul rând pe gestionarea situației, investițiile nu au stagnat în localitatea Bradu. Bunăstarea locuitorilor reprezintă o prioritate pentru primul gospodar al comunei, primarul Dan Stroe. Edilul prezintă lista investițiilor și proiectelor care urmează să fie realizate în acest an. ”Avem multe proiecte și în acest an, dezvoltarea și creșterea bunăstă- rii comunei și a locuitorilor săi reprezentând o prioritate pentru mine. Suntem o echipă care este pusă în slujba cetățeanului și care va munci pentru modernizarea localității”, declară primarul Dan Stroe.

Zona Târgul Săptămânal

- strada Merilor - se lucrează în continuare la canalizarea pluvială, urmând extinderea utilităților: apă și canalizare menajeră până la strada Daliei. Strada Merilor va fi asfaltată și se va extinde și iluminatul public
- strada Petuniilor - se va extinde rețeaua de apă și canalizare (rețeaua de canalizare existentă este subdimensionată), apoi strada va fi asfaltată și va fi introdusă și canalizarea pluvială.
- strada Soarelui - se va realiza canalizarea pluvială prin montarea unei rigole carosabile pentru a prelua apa, care va fi descărcată în canalizarea deja existentă pe strada Pinului.
- amenajarea unei rigole betonate pe strada Arțarului de la intrarea pe strada Teilor până în punctul de deversare pe strada Livezilor (canal colector).
- străzile Rozelor și Fragilor vor fi asfaltate (în funcție de buget). - pe strada Primăverii se va amenaja un canal prin montarea unor tuburi până la intersecția cu strada Teilor. Peste acest canal se va amenaja un trotuar.
- amenajarea unor rigole pentru preluarea apei de ploaie pe strazile Primăverii 3 și 4.
În funcție de buget se va introduce canalizare pluvială pe strada Primăverii 1 și se va înlocui canalizarea menajeră care este subdimensionată.
- modernizarea străzii Cimbrișor prin introducerea canalizării pluviale și asfaltare. -- pe strada Mușețelului se va extinde rețeaua de canalizare menajeră.
- amenajarea canalului de colectare a apei de ploaie pe strada Târgului pe o lungime de 150 de metri până la intersecția cu strada Pinului.
- pe strada Livezilor se va amenaja un parc cu spații verzi, aleii, băncuțe și loc de joacă pentru copii, pe terenul deja achiziționat de Primăria Bradu.
- pe strada Pinului se vor continua lucrările la canalizarea pluvială până la drumul județean, în care se va prelua canalizarea pluvială de pe strada Daliei.
- strada Daliei va fi asfaltată pe tronsonul până la strada Pinului și Strada Perilor.
- strada Pinului - lucrări de frezare și turnarea unui covor asfaltic nou, după amenajarea rețelei de canalizare pluvială. ”Reluăm demersurile pe lângă Consiliul Județean (CJ) Argeș pentru a se muta gardul de la Societatea Apă Argeș cu 1,5 metri.”, precizează primarul Dan Stroe.
- vor fi montate limitatoare de viteză, în zonele unde se impune și unde sunt solicitări de la cetățeni.
- sistematizarea circulației prin montarea de indicatoare rutiere, instituirea de sensuri unice, după consultarea cu locuitorii din zonă.
- toate străzile din zona Târgul Săptămânal vor fi reparate prin asfaltare, iar cele pietruite vor fi refăcute.
- iluminatul public va fi modernizat prin montarea de lămpi cu becuri LED.

Geamăna

- pe strada Fântânii se va introduce rețeaua de canalizare pluvială, iar strada va fi asfaltată. În prezent, se lucrează pe strada Paltinului la canalizarea pluvială, urmând asfaltarea acesteia.
- se lucrează pe strada Smeurei la canalizarea pluvială continuând cu asfaltarea străzii. - strada Căliman va fi asfaltată, fiind deja elaborată documentația, în funcție de buget vor fi asfaltate și străzile Intrarea Căliman și Privighetorii.
- se află în procedură de licitație lucrările de amenajare a trotuarului între Târgul Săptămânal - Valea Geamăna (pe partea stângă, până la curbă), iar pe partea dreaptă va fi continuat trotuarul până la Valea Geamăna (fosta Moară). În aval și amonte de Intrarea Căliman vor fi construite ziduri de sprijin care să împiedice alunecarea versanților către stradă.
- asfaltarea străzilor Crinului, Busuioc, Aleea Busuioc, Matei Gabriel, strada Principală dinspre drumul județean, după introducerea rețelei de canalizare pluvială.
- în funcție de buget, se va moderniza și strada Chitop, prin introducerea reței de canalizare pluvială, lărgirea străzii și refacerea asfaltului.
- pe strada Cimitirului, de la biserică până la DN 65 B se va realiza canalizarea pluvială cu tuburi îngropate.
- canalizare pluvială de la Fosta Moară până la Pasarelă pe partea dreaptă.
- vor începe lucrările pentru amenajarea trotuarului de la Pasarelă - Aleea Neajlov, pe partea stângă. Contractul este semnat. - finalizarea lucrărilor la creșa din Geamăna.
Din toamna acestui an, creșa va fi funcțională. - introducerea rețelei de canalizare pluvială și asfaltarea străzii Aleea Neajlov până la intersecția cu strada Crinului și strada Dreptății.
- finalizarea lucrărilor la cimitirul nou, prin finisaje ale gardului și alei betonate.
- vor fi montate limitatoare de viteză, în zonele unde se impune și unde sunt solicitări de la cetățeni.
- toate străzile din Geamăna vor fi reparate prin asfaltare, iar cele pietruite vor fi refăcute.

Bradu de Sus

- în zona Lacului Ilma va fi executat un foraj cu fântână pentru apă potabilă. De asemenea, stada Lacului va fi refăcută. Astfel, va fi frezat asfaltul existent, se va introduce rețea de canalizare pluvială, se va turna strat de asfalt nou, inclusiv pe porțiunea neasfaltat, astfel încât strada va fi asfaltată pe tot conturul lacului. De asemenea, pe tot conturul lacului se va amenaja un trotuar, iar în zona de ieșire spre strada Principală va fi amenajat un loc de joacă pentru copii.
- în funcție de buget se va asfalta și strada Gutuiului.
- pe strada CET-ului se va introduce rețea- ua de canalizare pe ambele părți peste care se va construi trotuar, iar pe strada Buna Vestire, pe partea stângă, până la strada Rafinăriei se va amenaja trotuar.
- modernizarea și înfrumusețarea zonei de la lacul Ioniță. Aici va fi amenajat un spațiu de recreere: alee pietonală, stâlpi cu iluminat arhitectural, loc de joacă pentru copii și un foișor spre strada Buna Vestire.
- modernizarea în totalitate a străzii Medeleni. Prin amenajarea canalului existent pe o porțiune de 200 de metri, care va fi betonat, iar în zona de ieșire spre Strada Rafinăriei vor fi introduse tuburi de dimensiuni mai mari, după care strada va fi asfaltată.
- pe strada Bucium se va introduce apă și canalizare menajeră.
- pe strada Principală vor continua lucrările la rețeaua de canalizare pluvială - Aleea Neajlov - Buna Vestire, pe partea stângă.
- pe străzile Toporașilor și Brândușei se va reface complet sistemul de canalizare menajeră prin amenajarea unei stații de pompare pe malul Neajlovului și refulare spre strada Principală. Conducta de alimentare cu apă va fi va fi relocată de pe traseul existent (între case) pe Strada Toporașilor.
- strada Panselelor va fi modernizată prin introducerea rețelei de canalizare pluvială și as- faltare.
- extinderea iluminatului public pe străzile Toporașilor și CET-ului.
- strada Crivăț - în funcție de buget, se va introduce rețeaua de canalizare pluvială și va fi asfaltată.
- decolmatarea lacului Militărești.
- extinderea rețelelor de apă și canalizare pe strada Gladiolei, urmând introducerea sistemului de canalizare pluvială și asfaltarea străzii.
- strada Columbofililor - extinderea canalizării menajere și a rețelei de iluminat public și casnic și extinderea sistemului de canalizare pluvială, modernizarea fiind finalizată cu asfaltarea străzii.
- strada Goleasca va fi asfaltată.
- în funcție de buget, introducerea rețelei de canalizare pluvială pe strada Andrei Alexandru.
- pe tronsonul Buna Vestire - intersecția cu strada Mușcatelor - se va amenaja trotuarul (anul viitor).
- pe străzile Azur și Cicoarei, în funcție de buget, se va introduce sistemul de canalizare pluvială, iar acestea vor fi asfaltate.
- vor fi montate limitatoare de viteză, în zo- nele unde se impune și unde sunt solicitări de la cetățeni.
- toate străzile vor fi reparate prin asfaltare, iar cele pietruite vor fi refăcute.
- iluminatul public va fi modernizat prin montarea de lămpi cu becuri LED.

Bradu de Jos

- strada Panduri va fi modernizată prin introducerea unei rețele de colectare a apelor pluviale, fapt ce va permite lărgirea străzii. Asfaltul existent va fi frezat și se va turna strat nou de asfalt. Totodată, peste canalizarea pluvială va fi amenajat un trotuar.
- finalizarea lucrărilor la lacul Parpaliță. Se lucrează la turnarea malurilor de beton. Urmează amenajarea intersecției cu montarea unui deversor și a canalizării pluviale, reasfal- tarea intersecției și amenajarea unui loc de joacă pentru copii. De jur împrejurul lacului, va fi amenajat trotuar și o zonă cu spații verzi și de agrement.
- amenajarea trotuarului pe strada Principală pe tronsonul Preot Gheorghe Ionescu - fostul CAP, pe partea stângă.
- pe strada Ghioceilor va fi introdusă rețeaua de canalizare pluvială și aceasta va fi asfaltată.
- strada Morocești - extinderea rețelelor de apă și canalizare menajeră și montarea unei stații de pompare a apelor menajere.
- strada Arinului - introducerea rețelelor de apă și canalizare menajeră.
- strada Ene Vochin - finalizarea amenajării lacului prin turnarea de ziduri betonate și montarea unui sistem de deversare. Întreaga zonă va fi modernizată prin amenajarea troruarului, băncuțe și un loc de joacă pentru copii.
- strada Dâmbovnicului - amenajarea unui canal prin betonare și continuarea prin decolmatare a canalului până la intersecția cu strada Gheorghe Georgescu.
- strada Morocești - extinderea rețelei de iluminat public și reparații cu asfalt.
- în funcție de buget, introducerea rețelei de canalizare pluvială pe strada Gării, pe ambele părți ale străzii, până la calea ferată, în vederea modernizării cu trotuar.
- pentru evitarea mirosului neplăcut de la stația de pompare de pe strada Islazului, se va introduce un sistem de canalizare închis, numai pentru apele rezultate de la stație, până la calea ferată, în Dâmbovnic.
- vor fi montate limitatoare de viteză, în zonele unde se impune și unde sunt solicitări de la cetățeni.
- toate străzile vor fi reparate prin asfaltare, iar cele pietruite vor fi refăcute.
- iluminatul public va fi modernizat prin montarea de lămpi cu becuri LED.
(text preluat – Relitatea Bradului)

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea