Pitești, Bradu, Mărăcineni și Bascov sunt primele localități în care va funcționa serviciul de transport public în regim intercomunitar

# Și-au exprimat deja intenția de a intra în zona metropolitană: Ștefănești, Moșoaia și Oarja, Albota, Budeasa și Merișani
Pitești, Bradu, Mărăcineni și Bascov sunt primele localități în care va funcționa serviciul de transport public în regim intercomunitar.  Primul pas a fost făcut: consiliile locale au votat pentru asociere.
Proiectul de hotărâre inițiat de primarul Cristian Gentea, privind  asocierea Municipiului Pitești cu alte unități administrative teritoriale în scopul constituirii asociației de dezvoltare  intercomunitară de utilitate publică pentru serviciul de transport în comun, a fost votat de toți consilierii locali, din toate grupurile politice.

Este al doilea proiect major pentru dezvoltarea zonei metropolitane, votat fără părtinire politică de întregul consiliu local din Pitești! Primul a fost cel de susținere a investițiilor financiare ale municipiului Pitești și cofinanțarea de către Consiliul Local a Proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Argeş în perioada 2014-2020.
„Chiar dacă nu se va întâmpla de mâine, apreciem că din toamnă vom avea și noi o zonă intercomunitară funcțională și pe transport. Este primul pas spre creșterea calității vieții cetățenilor din municipiu și din localitățile limitrofe. Avem un calendar de dezvoltare pe care împreună îl respectăm!
Din ADI Transport fac parte, în acest moment, 4 localități, deoarece numărul autobuzelor aflate în patrimoniul Publitrans nu ne permite multe trasee, însă, curând, flota de autobuze va crește și alte localități se pregătesc să intre în zona metropolitană de transport. Și-au exprimat deja intenția: Ștefănești, Moșoaia și Oarja, Albota, Budeasa și Merișani.
Încă o dată, mulțumesc tuturor consilierilor locali pentru rapiditatea cu care au adoptat inițiativa!”, a precizat primarul Cristian Gentea (foto).

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea