În procesul penal „Capitol” intră și fostul șef al Gărzii Financiare Argeș

Mișcare-surpriză în dosarul ”Capitol”, care se judecă la Tribunalul Argeș. Pentru că, la ultimul termen, cel din 18 martie, la suplimentarea raportului de expertiză întocmit de expertul desemnat,  instanța  a decis că va participa și expertul Valeriu Mincă, la recomandarea inculpatului. Acesta a fost șef al Gărzii Financiare Argeș și este o autoritate în materie de fiscalitate și operațiuni economice. Raportul de expertiză a fost depus la dosarul cauzei încă de la sfârșitul anului trecut.
Procurorul de caz a solicitat suplimentarea acestuia iar instanța

”dispune efectuarea unui supliment la raportul de expertiză, cu obiectivele menţionate în considerente. Se emite adresă către expertul cauzei, dl Pauliuc Ioan, în vederea efectuării lucrării, cu menţiunea că, la efectuarea acesteia, s-a încuviinţat participarea expertului recomandat de inculpate, domnul expert Mincă Valeriu. Onorariul suplimentar, în suma de 500 lei, se avansează de stat din fondurile Ministerului Justiţiei. Amână judecarea cauzei la data de 15 aprilie 2021, ora 12,00. Pronunţată în şedinţa publică de la 18 Martie 2021 la Tribunalul Argeş - Secţia Penală.”

 

Dosarul – deschis pentru infracțiuni de evaziune fiscală

Mariana Rambela,  managerul complexului-restaurant “Capitol”, a fost trimisă în judecată, în anul 2019, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș fiind cercetată pentru evaziune fiscală și spălare a banilor. Dosarul a fost înregistrat pe 2 aprilie 2019, pe rolul Tribunalului Argeș. Aceasta este acuzată că prin intermediul a trei societăți comerciale, pe care le administra, inclusiv restaurantul „Capitol”, nu a declarat la organele fiscale toate operațiunile comerciale efectuate și veniturile obținute.
Problemele au apărut pentru aceasta încă din anul 2016, când procurorii au început urmărirea penală in rem pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Un an mai târziu, s-a dispus extinderea urmăririi penale și cu privire la infracțiunea de spălare a banilor. Conform procurorilor, prin cele trei firme pe care le administra, aceasta ar fi „reintrodus într-un circuit aparent legal suma totală de 2.100.611,1 lei prin multiple creditări - cu titlu de împrumut asociat - urmate de retrageri succesive cu titlu de restituire împrumut asociat, și cunoscând că banii provin din omisiunea evidențierii în documente financiar contabile a tuturor operațiunilor comerciale efectuate și veniturilor realizate”.
Conform surselor noastre, aceasta ar fi realizat circa 560 de acte materiale de depunere/retragere a unor sume de bani. Tribunalul Argeș judecă această cauză ca primă instanță.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea