Să le mulțumim lor, dragilor conducători! Argeșul încă NU EXISTĂ!!! pe lista destinațiilor turistice din România

Vineri, Guvernul României a publicat o nouă Hotărâre privind ”propunerea prelungirii stării de alertă și a măsurilor necesar a fi aplicate pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.”
În aceasta, este limitat numărul turiștilor din stațiunile (montane și de pe litoral) cu pretenții. Surpriză, Argeșul e la liber, deși în clasament îi regăsim pe vecinii noștri din Brașov și chiar din Vâlcea.
Iată articolul cu pricina:

”70. Se menține limitarea gradului de ocupare a spațiilor de cazare din cadrul structurilor de primire turistică, astfel cum sunt definite la art. 2 lit. d) din Ordonanța Guvernului nr. 58/1998 privind organizarea şi desfășurarea activității de turism în România, cu modificările și completările ulterioare, la cel mult 70% din capacitatea maximă a acestora, dispuse în următoarele localități/zone în care se practică schiul sau alte sporturi de iarnă sau sunt situate pe litoralul Mării Negre:
70.1. Azuga, Bușteni și Sinaia din județul Prahova;
70.2. Băile Tușnad, Borsec, Băile Homorod, Harghita-Băi din județul Harghita;
70.3. Borșa și Cavnic din județul Maramureș;
70.4. Poiana Brașov, Predeal și Bran din județul Brașov;
70.5. Sovata din județul Mureș;
70.6. Vatra Dornei din județul Suceava;
70.7. Voineasa din județul Vâlcea;
70.8. Zona Borlova-Muntele Mic, comuna Turnu Ruieni din județul CarașSeverin;
70.9. Arieșeni din județul Alba;
70.10. Durău din județul Neamț;
70.11. Novaci-Rânca din județul Gorj;
70.12. Păltiniș din județul Sibiu;
70.13. Stâna de Vale din județul Bihor;
70.14. Straja din județul Hunedoara;
70.15. Constanța, Cap Aurora, Costinești, Eforie Nord, Eforie Sud, Tuzla, Jupiter, 2 Mai, Vama Veche, Zona Mamaia Nord, Mamaia Sat, Mangalia, Neptun-Olimp, Saturn, Techirghiol, Năvodari și Venus din județul Constanța.”
După cum vedeți, Argeșul e la liber. O veste bună doar la prima citire! Mai înseamnă și faptul că nu existăm pe o hartă turistică serioasă. Mulțumiri călduroase liderilor naționali și locali care au reușit această non-performanță. Avem localități de interes național, peșteri, lacuri, munți înalți, proiecte precum Molivișu. Nu avem cu cine să le ducem la capăt, nu avem drumuri, lideri cu viziune, capete luminate. Mulțumim, conducători iubiți!
S.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea