Șefa CNAIR, despre lotul 5 al Autostrăzii Sibiu-Pitești: „La sfârșitul lunii mai, cel târziu începutul lunii iunie, șantierul va începe și aici”

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a postat, recent,  imagini noi de pe loturile 1 și 5 din Autostrada Sibiu – Pitești. Mariana Ioniță, directorul general al CNAIR, estimează că șantierul va fi pornit și pe lotul 5 la sfârșitul lunii mai, cel târziu începutul lunii iunie.
CNAIR a postat, săptămâna trecută, un video nou cu imagini de pe secțiunea 1 Sibiu – Boița a Autostrăzii Sibiu – Pitești, unde lucrează austriecii de la Porr, și de pe secțiunea 5 Curtea de Argeș – Pitești, a italienilor de la Astaldi.

„În acest moment se lucrează la cercetări arheologice. Au început și o serie de lucrări pregătitoare, pe partea de organizare de șantier. Se pare că undeva la sfârșitul lunii mai, cel târziu începutul lunii iunie, șantierul va începe și aici. Și așa vom avea circa 47 de kilometri de autostradă în lucru pe Sibiu – Pitești, celelalte trei sectoare fiind în procedură de achiziție publică”, a declarat Mariana Ioniță, directorul general al CNAIR, cu ocazia unei vizite anterioare pe cele două loturi din A1.
Contractul pentru proiectarea și execuția celor 30,35 kilometri ai secțiunii 5 din Autostrada Sibiu – Pitești a fost atribuit Astaldi, pentru suma de 1,71 miliarde de lei fără TVA.
Pentru proiectarea și execuția celor 13,17 kilometri ai secțiunii 1, lotul 1 Sibiu – Boița a fost semnat contract cu Porr Construct pentru suma de 612,65 milioane de lei fără TVA.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea