Fostul polițist Dan Săndulescu – trimis în judecată pentru evaziune fiscală

# ANAF s-a constituit parte civilă în dosar

Necazuri pentru omul de afaceri Dan Eugeniu Săndulescu.  Acesta a fost trimis în judecată, în februarie 2021, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș pentru săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală. Alături de fostul polițist Dan Săndulescu a fost trimisă în judecată și una dintre firmele pe care le controlează SC Izometal Compozit SRL. Parte civilă în dosar s-a constituit Ministerul Finanțelor Publice, prin AJFP Argeș. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Tribunalului Argeș în data de 25 februarie 2021 și se află în acest moment în Cameră Preliminară.

S-a dispus începerea judecății cauzei

Pe 29 martie, instanța a constatat legalitatea rechizitoriului și a dispus începerea judecății cauzei. Hotărârea nu este definitivă!  „În temeiul art. 346 alin. 1 C.proc.pen., constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 68/P/2019 din data de 22.02.2021 întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală privind pe inculpații SANDULESCU DAN EUGENIU și SC IZOMETAL COMPOZIT SRL trimiși în judecată pentru săvârşirea infracțiunii de evaziune fiscală, în formă continuată, prev. de art. 9 alin. 1 lit. c din Legea nr. 241/2005 cu aplic. art. 41 alin. 2 C.pen. din 1968, parte civilă fiind STATUL ROMÂN prin ANAF. Dispune începerea judecăţii cauzei. În temeiul art. 275 alin.3 C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. În temeiul art. 275 alin. 6 C.proc.pen. rap. la art.5 alin.1 lit.a din Protocolul nr. 14511/351/C/37AUT/14.02.2019, onorariul apărătorului din oficiu, av. E.M.C. – 627 lei (împuternicirea avocațială nr.624/25.02.2021), se suportă din fondurile MJ. Cu dreptul de a formula contestaţie în termen de 3 zile de la comunicarea încheierii”, se arată  în hotărârea Tribunalului Argeș.

În 2019, Dan Săndulescu a stat o noapte în arestul poliției

Omul de afaceri Dan Săndulescu, fost ofiţer de poliţie la Serviciul Rutier Argeş, a fost reținut pentru 24 de ore, în octombrie 2019 fiind cercetat într-un dosar în care se făceau cercetări privind săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare de bani, în domeniul construcțiilor. Alături de fostul polițist, în cauză a mai fost reținut, tot pentru 24 de ore, și o altă persoană.
„Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au reţinut doi barbaţi, de 61 de ani, din Budeasa, respectiv de 51 de ani, din Piteşti, bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani și complicitate la evaziune fiscală şi spălare de bani. Din cercetări s-a stabilit că, în perioada 2012 -2015, cei doi, în calitate de  administratori ai unor societăţi comerciale, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale, prin evidenţierea în actele contabile a unor cheltuieli, fără a avea la bază operaţiuni reale, cauzând un prejudiciu de peste 1.750.000 de lei. Cei doi barbaţi au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore.”, se arată într-un comunicat de presă emis de IPJ Argeș, pe 2 octombrie 2019.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea