O argeșeancă, pedepsită pentru comercializarea de produse ale unor mărci celebre

# În dosar, companii precum Lacoste, Tommy Hilfinger, Puma și Zara

La Judecătoria Pitești a fost înregistrat, anul trecut, un dosar în care firme cu renume din domeniul confecțiilor s-au îndreptat împotriva unei argeșence. De ce? Pentru că aceasta ar deține sau comercializa produse etichetate ca fiind ale acestor firme.
Săptămâna trecută, Florentina Delcea a fost pedepsită cu zile de amendă. Dosarul s-a judecat în primă instanță, așadar hotărârea nu e definitivă.

 

Hotărâre nr. 606/2021:
Stabileşte în sarcina inculpatei D. F., pedeapsa de 90 de zile amendă penală cuantumul unei zile amendă fiind suma de 10 lei (în total 900 lei) pentru săvârşirea infracţiunii de punerea în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, prev. de art. 90 alin. 1 lit. b) (actualmente art.102 alin.1 lit.b) din Legea nr. 84/1998, în condiţiile art.396 alin.10 C.p.p.. În baza art. 396 al.1 şi 4 C.p.p. rap. la art. 83 C.p. dispune amânarea aplicării pedepsei amenzii penale pe durata unei termen de supraveghere de 2 ani, calculat conform art. 84 C.p.
Atrage atenţia inculpatei asupra dispoziţiile art. 88 C.p. privind revocarea amânării pedepsei. În baza art. 85 C.p. impune ca inculpata pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere:
a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Argeş la datele fixate de acesta;
b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea;
d) să comunice schimbarea locului de muncă.
e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.
În baza art. 108 lit.d C.pen. rap. la art.112 alin. 1 lit. b) Cod penal, confiscă de la inculpată următoarele bunuri:
- 2 tricouri purtând denumirea şi însemnele mărcii înregistrate Lacoste;
- 1 tricou purtând denumirea şi însemnele mărcii înregistrate Puma;
- 5 pulovere purtând denumirea şi însemnele mărcii înregistrate Tommy Hilfiger;
- 4 perechi pantaloni damă purtând denumirea şi însemnele mărcii înregistrate Zara, aflate în camera de corpuri delicte din cadrul IPJ Argeş (f. 36, 48), conform dovezii seria AG, nr. 97015 şi dovezii seria AG, nr. 548013.
Ia act că persoana vătămată S.C. Zara Bucureşti nu s-a constituit parte civilă în cauză. În baza art. 19 C.p.p., art.20, art.25 şi art. 397 C.p.p. raportat la art. 1357 C.Civ. respinge ca neîntemeiată acţiunea civilă formulată de părţile civile Tommy Hilfiger, Lacoste şi Puma S.A. reprezentate de Societatea Civilă de Avocaţi Turcu&Turcu. În temeiul art. 274 alin. 1 Cod procedură penală, obligă inculpata la plata sumei de 500 lei cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de stat, din care 300 lei în faza de urmărire penală. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 21.04.2021.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea