Premium Porc a renunţat la tranzacţia negociată cu grupul de firme Danbred din comuna Slobozia

Grupul danez Premium Porc a hotărât să renunţe la tranzacţia prin care urma să preia mai multe ferme, situate în județul Argeș, de la compania Danbred, din cauza virusului pestei porcine africane. „Din păcate, am fost nevoiţi să regândim întregul nostru mod de lucru în România, inclusiv planul de investiţii pentru următoarea perioadă. Ne aflăm în această situaţie din cauza focarelor de pestă porcină africană, care ne-au afectat atât în mod direct, în două dintre fermele noastre, cât şi indirect, în special prin blocajele de mişcare cauzate de focarele din imediata apropiere a fermelor.

În acest sens am decis, în acord cu proprietarii Danbred să renunţăm la finalizarea tranzacţiei negociate şi anunţate“, au răspuns reprezentanţii Premium Porc la solicitarea ZF.ro.
Tranzacţia dintre cele două companii a fost anunţată la începutul lunii februarie de Consiliul Concurenţei. S-a spus atunci că Premium Pork Commercial SRL (companie care face parte din grupul Premium Porc) intenţionează să preia activităţile desfăşurate de Danbred Argeş SRL, Agroprod Benţa Nicu SRL, Agro Consulting Chiriac SRL şi Slobozia Food Production SRL în domeniul reproducţiei, îngrăşării şi vânzării porcinelor către abatoare. Cele patru firme au peste 100 de angajaţi, în total, potrivit datelor publice.
Precizăm că grupul danez Premium Porc este al doilea cel mai mare producător de carne de porc din România, cu zece ferme pe plan local în judeţele Brăila, Braşov, Constanţa, Olt, Sibiu şi Vrancea.

 

Tranzacția dintre cele două companii a fost în atenția Consiliului Concurenței

Consiliul Concurenţei a anunțat în februarie 2021 analizarea tranzacția prin care Premium Pork Commercial SRL intenționează să preia activitățile desfășurate de Danbred Argeș SRL, Agroprod Benţa Nicu SRL, Agro Consulting Chiriac SRL și Slobozia Food Production SRL în domeniul reproducției, îngrășării și vânzarii porcinelor către abatoare. „Premium Pork Commercial SRL face parte din grupul Premium Pork, a cărui activitate principală în România este creșterea suinelor în vederea vânzării acestora pentru abatorizare. Activele ce urmează a fi preluate constau într-o fermă de reproducție și 4 ferme de îngrășare. În conformitate cu prevederile Legii concurenţei (nr. 21/1996), această operaţiune este o concentrare economică ce trebuie autorizată de Consiliului Concurenţei. Autoritatea de concurență va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, se arăta într-un comunicat de presă emis de Consiliul Concurenței.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea