Deputatul de Argeș Mircia Chelaru are o poprire de la ANAF de 852.000 de lei

# Partidului Neamul Românesc se dezice de Chelaru

Mircia Chelaru, deputat de Argeș - până acum doar cu numele, este unul dintre parlamentarii aflați în funcție care au avut de-a lungul timpului probleme cu justiția. Acesta a fost condamnat definitiv, în 2016, la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Judecătorii Curții de Apel Bucureşti  l-au găsit vinovat într-un dosar ce era disjuns din cel în care erau inculpaţi fostul ministru al Apărării Corneliu Dobriţoiu şi alţi zece generali şi colonei acuzaţi că şi-au cumpărat locuinţele de serviciu ilegal.

Magistrații l-au obligat atunci pe generalul Mircea Chelaru să plătească aproape 93.000 de lei daune materiale faţă de MApN, precum şi peste 850.000 de lei, ceea ce reprezintă foloasele materiale realizate în urma obţinerii locuinţei. Mircia Chelaru a făcut contestaţie în anulare la sentinţă. Însă în octombrie 2019, Curtea de Apel Bucureşti a respins-o ca fiind inadmisibilă.
Deși avea o condamnare definitivă, acesta a putut candida la alegerile parlamentare din 2020 pe listele partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) în Argeş pentru că nu exista o prevedere expresă a instanţei privind interdicţia de a candida într-o astfel de funcție. Și chiar a reușit să ajungă în Parlamentul României unde ar trebui să lupte pentru interesele argeșenilor care l-au votat. Până acum, lucrurile nu stau deloc așa! Nu are nicio inițiativă legislativă care să ajute într-un fel județul, nicio întrebare sau interpelare privind problemele județului, iar în luările de cuvânt din plen nu a menționat nici măcar o dată cuvântul „Argeș”.

 

Datorie la ANAF de 852.000 de lei

Generalul (r) Mircia Chelaru se remarcă și cu o datorie la ANAF de 852.000 lei. Conform ultimei sale declarații de avere, din decembrie 2020, acesta are poprire pe conturi încă din anul 2016, când a fost și condamnat definitiv de instanță. De asemenea, acesta mai are și un credit, contractat în 2008 și scadent în 2026, de 48.000 de lei. Deține doar un teren agricol în Roșiorii de Vede, moștenit de soție, și un apartament în Bragadiru. Mai deține și două autoturisme, un Audi A6 și un Logan.

A trecut pe la trei partide

Generalul în rezervă Mircia Chelaru s-a înscris în anul 2002, în Partidul Unităţii Naţiunii Române (PUNR), devenind în același an preşedintele partidului. În urma fuziunii prin absorbţie a PUNR cu Partidul Conservator, ce a avut loc pe 19 ianuarie 2006, Mircia Chelaru a devenit vicepreşedinte al PC. Conform unei decizii a Biroului Politic al Partidului Conservator, în 2007, generalul (r) Mircea Chelaru a fost exclus din partid, alături de Codrin Ştefănescu, secretar general adjunct al PC, conducerea partidului considerându-i vinovaţi de încercarea de destabilizare a formaţiunii. În 2019, Mircea Chelaru a pus bazele Partidului Neamul Românesc alături de Ninel Peia, partid din partea căruia a candidat pentru un fotoliu de primar general al Primăriei Bucureşti.

Partidului Neamul Românesc se dezice de Chelaru

Deputatul argeșean Mircia Chelaru, din grupul parlamentar al AUR, nu mai este membru în Partidul Neamul Românesc, condus de Ninel Peia şi din care face parte şi senatoarea Diana Şoşoacă, se arată într-un comunicat emis de organizația politică pe 24 aprilie 2021.
”Vă comunicăm faptul că domnul  General (r) Mircia Chelaru nu mai este membru al Partidului Neamul Românesc. Odată cu declaraţia pe proprie răspundere că este membru AUR, depusă la BEJ, pentru a candida la demnitatea de deputat în circumscripția electorală Argeș, Generalul Mircia Chelaru a devenit membru AUR, pe data de 21 octombrie 2020. În urma numeroaselor discuții între conducerea Partidului Neamul Românesc și domnul General (r) Mircia Chelaru, privind revenirea acestuia în Partid, pentru continuarea politicilor statutare și doctrinare ale partidului, acesta a refuzat după câștigarea mandatului de deputat, motivând că desfășurarea activităților și urmărirea obiectivelor personale în cadrul grupului parlamentar AUR sunt mai importante decât activarea politică în Partidul Neamul Românesc”, a transmis PNR printr-un comunicat de presă semnat de Ninel Peia, preşedintele partidului.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea