Tudor Pendiuc va fi audiat, abia în toamnă, în dosarul „Publitrans”

Curtea de Apel Pitești a decis, săptămâna trecută, când va fi audiat Tudor Pendiuc în dosarul „Publitrans”. În această toamnă, pe 23 septembrie, va fi ultima șansă de apărare pentru fostul primar al Piteștiului, care a primit, în primă instanță, 8 ani de închisoare. Tot atunci va fi audiat și Emilian Nichita, fost director executiv al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Pitești.

„Pe fondul cauzei, în vederea audierii apelanților-inculpați Nechita Emilian și Pendiuc Tudor, acordă termen de judecată la data de 23.09.2021, ora 12:00, complet C2A, sala P134, pentru când părţile au termen în cunoştinţă”, se arată în hotărârea judecătorilor Curții de Apel București.
Amintim că Tudor Pendiuc a fost condamnat, de Tribunalul București, pe 12 februarie 2020, la o pedeapsa de 6 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită și la 6 ani de închisoare pentru abuz în serviciu cu consecințe deosebit de grave și în formă continuată. Potrivit instanței, inculpatul urmează să execute pedeapsa cea mai grea, și anume 6 ani de închisoare, la care se adaugă un spor de 1/3 din totalul celorlalte pedepse stabilite, rezultând o pedeapsă de 8 ani de închisoare. Fiica acestuia, Emanuela (Ema) Elena Pendiuc, a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare. De condamnare nu au scăpat nici Valentin Vișoiu - 7 ani și 8 luni închisoare, Constantin Scarlat și Gheorghe Văsîi – 6 ani închisoare. Au mai fost condamnați directori din cadrul Publitrans  - Robert Roman - 4 ani si 6 luni de închisoare; Manuel Rotaru - 5 ani și 6 luni de închisoare; Emilia Berinde - 5 ani și 6 luni de închisoare. Iar Emilian Nechita, fost director executiv al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Pitești și Corina Ivan Lucia, angajată la Serviciu Unitate Monitorizare Servicii Publice, au primit câte 4 ani și 6 luni de închisoare. Alte trei persoane, Doru Alexandru Petriea, Mihai Petriea și Carmen Droniuc (fostă Lis),  au fost condamnate la amenzi penale cuprinse între 9.600 de lei și 30.000 de lei. Decizia nu este definitivă!
Inculpații au depus apel, iar dosarul se judecă la Curtea de Apel București. Următorul termen de judecată a fost stabilit pe 23 septembrie 2021.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea