Familia Sămărescu din Argeş a preluat fosta fabrică de carne Integra din Chitila

Sam Dor Divers, companie deţinută de familia Sămărescu, care produce carne de porc şi vită (carcasă) în judeţul Argeş, a preluat fosta unitatea de prelucrare a cărnii Integra din Chitila, deţinută de firma Nicbac Prod din Bacău, arată zf.ro.
Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Sam Dor Divers SRL intenționează să preia unele active utilizate pentru tranşarea cărnii şi producţia de semipreparate ce aparţin companiei Nic Bac Prod SRL.Tranzacţia este estimată la 4-5 milioane de euro de reprezentanţii societății argeșene.

„Unitatea de prelucrare a cărnii de lângă Bucureşti se pliază după modelul nostru de business, pentru că în judeţul Argeş producem carne de porc şi de vită în carcasă şi prin această tranzacţie vom face produse cu valoare adăugată mai mare şi închidem circuitul, pentru că vom vinde direct către supermarketuri şi hypermarketuri”, a spus, pentru ZF.ro, Iulian Sămărescu, acţionar al Sam Dor Divers.
Businessul Sam Dor Divers, cu o cifră de afaceri de 78,3 milioane de lei şi un profit net de 1,6 milioane de lei în 2019, este deţinut de Iulian Sămărescu (60%) şi Liliana Sămărescu (40%), potrivit datelor Confidas.ro, platformă de analiză financiară a companiilor. Numărul mediu de angajaţi al companiei este de 35 de persoane, mai arată datele publice.
În ceea ce privește Nicbac Prod din Bacău, compania este controlată de Iulian Farcaş (99%) şi Mihaela Farcaş (1%), desfășurând  activităţi de prelucrare şi conservare a cărnii şi venituri nete de 58,6 milioane de lei în 2019. Firma a preluat companiile Integra şi Integra Trading Meat din Chitila în anul 2017 de la israelienii Amir Krenzia (fondatorul Alka) şi Shachar Shaine (fostul şef Tuborg în România), potrivit informaţiilor publicate de ZF.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea