Industriașul Gheorghe Badea a dat de pământ cu șefii județului!

# Gheorghe Badea: „E jenant pentru noi toți, pentru mine ca cetățean! Nu știu cum e pentru cei care au funcții politice sau administrative...”

Prefectul județului, conducerea Consiliului Județean Argeș, parlamentari ai PSD, PNL și USR/Plus, primari ai PSD Argeș au participat joi, 13 mai 2021, la o întâlnire cu reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie si Agricultură Argeș pe probleme economice actuale ale județului.
Reuniunea a avut loc în Sala Mare a Consiliului Județean, având drept scop o analiză a problemelor de actualitate, cunoașterea priorităților reciproce și stabilirea unor parteneriate.

 

Solicitările mediului de afaceri din Argeș au vizat domeniile legislativ și fiscal, protecția mediului, infrastructură, fonduri europene.
Ședința, deși una salutară, nu a reușit să se ridice deasupra atacurilor politice între reprezentanții partidelor și nici nu a reușit să bifeze ceva concret. Însă a fost un pas înainte, mai ales că gazda, George Caval, a reușit să evite apele adânci și murdare ale politicii.
Ba da, s-a reușit ceva concret! La inițiativa deputatului Simona Bucura-Oprescu, o nouă întâlnire va loc pe 27 mai, urmând să fie discutate modificările care trebuie aduse la normele privind Legea Parteneriatului Public – Privat.

Surpriza  a constituit-o discursul lui Gheorghe Badea, mare angajator al județului, un om de la a cărui înălțime îți permiți să spui și adevărul gol!
Industriașul Gheorghe Badea: ”Evenimentul de astăzi are o importanță majoră. În ultimii ani nu au fost organizate întâlniri între mediul de afaceri și toți decidenții acestui județ: Prefectură, Consiliul Județean, primari, parlamentari... Suntem în concurență, astăzi, cel puțin cu județele vecine, ca să nu mai vorbim de faptul că, în trecut, eram între primele 3-4 unități. Acum am retrogradat sub locul 10 și noi, cei care suntem aici, moral suntem răspunzători. Cel puțin acum să dăm un semnal de alarmă și să acționăm ca atare.  Județul nostru precum și capitala de județ sunt monocolore: fabricanți de piese auto. Cu atât mai mult trebuie să dăm atenție potențialului enorm al acestui județ: agricultură și turism! De aceea, brandul pe care trebuie să îl creem, așa cum Brașovul are Poiana, Sibiul are Păltiniș, Vâlcea are Căciulata și, mai nou, domeniul schiabil de la Vidra – așa și Argeșul care este singurul județ din cele 22 montane ce nu are o pârtie de schi, nu are o stațiune turistică – acest brand trebuie să fie orientat către turism. ”

Gheorghe Badea: Barajul este o bijuterie pe care o ținem în nămol. Nu suntem în stare să aruncăm câteva kilograme de vopsea pe el, să punem niște reflectoare, să fie atractiv!...

Gheorghe Badea: ”Trebuie să facem front comun, indiferent de culoare, de funcție, de scaun și să luptăm pentru județul nostru. Începând cu Mănăstirea Argeșului, cu Cetatea Poenari, cu Barajul care este o bijuterie pe care o ținem în nămol. Nu suntem în stare să aruncăm câteva kilograme de vopsea pe el, să punem niște reflectoare, să fie atractiv. Ținem închis monumentul Prometeu (Omul de Fier) de patru ani pentru că a fost un mic accident! E jenant pentru noi toți, pentru mine ca cetățean. Nu știu cum e pentru cei care au funcții politice sau administrative... Haideți să ne trezim și să luptăm pentru acest județ, pentru binele său. Turismul în Transfăgărășan ar putea să dezvolte mii de locuri de muncă, ar putea să producă venituri puternice. Trebuie însă să punem niște copertine care nu costă exorbitant de mult, să contribuim la prelungirea sezonului acolo... Sunt multe de vorbit, însă e bine ca fiecare, din funcția sa, să se alăture unor eforturi comune.”
Omul de afaceri a mai vorbit de parteneriatul public-privat - sistem nefuncțional din punt de vedere legislativ, despre descentralizare în vederea dezvoltării armonioase a tuturor zonelor, dar și despre Casa Sindicatelor, o bijuterie care nu aparține orașului.

Deputatul Mircia Chelaru: „Încă nu-mi dau sema că sunt parlamentar, foarte greu mă acomodez”

La întâlnirea cu reprezentanții Camerei de Comerț, Industrie si Agricultură Argeș a participat și deputatul Mircia Chelaru. Parlamentarul a folosit un limbaj ales, de om cult, însă a fost cam pe marginea subiectului: ”...Domnilor și doamnelor, nu putem să plecăm în acțiune până nu avem conceptul bine clarificat. Unde este dezordine în concept, este haos în acțiune...Noi introducem resurse... într-un sistem ancrasat, demult constatat că este în moarte clinică. Sistemul administrației publice și sistemul de conducere și organizare socială, la ora actuală, nu funcționează în opinia multor specialiști... La ora actuală suntem în reverberația unui stat concentrator de resurse... Ar trebui ca statul să devină un stat partener... Am făcut un studiu pe parcursul a 70 de ani și există un concept numit cicloidismul social. Se repetă din nou aceleași erori într-un interval de 25-30 de ani... Dacă noi nu ieșim din variabilă, ne vom întâlni și peste 4 ani de zile, și poate peste alți ani de zile cu aceeași problemă nerezolvată. Iată de ce vin în fața Dvs. cu un concept al necesității dezetatizării strategiilor de dezvoltare la nivelul mezostructurii sociale...”
Participanții au căutat după DEX, măcar unul online. Doar că debitul verbal al domnului deputat nu lăsa timp...
Notă bună deputaților Simona Bucura-Oprescu și Nicolae Pavelescu, ce au arătat, contrar curentului de simpatie pentru urși, că această specie nu trebuie să fie pusă înaintea omului. Opinie împărtășită atât de prefectul Emilia Mateescu cât și de președintele CJ, Ion Mînzînă.
O primă întâlnire, care a dus, deja, către a doua, ce va fi mai aplicată, mai tehnică. Felicitări organizatorului, Camera de Comerț și Industrei Argeș, președinte, George Caval.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea