Comisarul Marius Aioanei își promova afacerile pe rețelele de socializare

 

# Fostul adjunct al Poliţiei Mioveni este cercetat pentru efectuarea de acte de comerţ incompatibile cu funcţia

A fost o săptămână grea pentru comisarul argeșean Marius Aioanei, adjunct al Poliției Mioveni. Pe 20 mai 2021, dis-de-dimineață, acesta s-a trezit cu procurorii și polițiștii anticorupție la domiciliul său și la firmele familiei sale. În urma cercetărilor, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Pitești au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând tot cu data de 20 mai. În sarcina sa a fost reținută comiterea infracțiunii de efectuare de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția. După ce s-a început urmărirea penală împotriva sa, comisarul Marius Aioanei şi-a dat demisia din funcţia de adjunct al Poliţiei Mioveni.

# DNA: „Inculpatul reprezenta societățile comerciale la încheierea unor contracte, se ocupa de achizițiile de bunuri și servicii, de onorarea comenzilor către clienți...”

Comisarul Marius Aioanei este acuzat că, pe parcursul mai multor ani, a luat parte în activitatea economică a două firme, deși deținea și calitatea de polițist.
În ordonanța procurorilor se arată următoarele: „În perioada ianuarie 2017 – mai 2021, inculpatul, în calitate de ofițer de poliție și ulterior adjunct al șefului Poliției orașului Mioveni din cadrul I.P.J. Argeș, s-a implicat, în mod direct, în activitatea economică a două firme, acționând în numele acestora ca un administrator în fapt, desfășurând, astfel, acte de comerț. Aceste activități erau incompatibile cu funcția deținută, respectiv cu statutul de ofițer de poliție. Concret, inculpatul reprezenta societățile comerciale la încheierea unor contracte, se ocupa de achizițiile de bunuri și servicii, de onorarea comenzilor către clienți, stabilea prețurile de achiziție; negocia contractele de livrări și achiziții, plata facturilor fiscale, ținea evidența camerelor închiriate și rezervate prin intermediul aplicației booking.com, a comenzilor și plăților efectuate către agenții economici și negocia prețurile acestora, dispunea plata drepturilor salariale cuvenite angajaților etc. Pe lângă aceste activități, ofițerul de poliție s-a ocupat și de promovarea pe rețelele de socializare a afacerilor pe care le controla”.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, comisarul Marius Aioanei trebuie să respecte o serie de obligații, între care: să nu părăsească limita teritorială a țării, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului; să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar; să nu desfășoare activitatea în exercitarea căreia a săvârșit fapta.

# Au fost efectuate șase percheziții

Pe 20 mai, în această cauză, procurorii anticorupție au efectuat mai multe percheziții domiciliare în șase locații situate pe raza județului Argeș, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale. În cauză, polițiștii anticorupție ai Direcției Generale Anticorupție au asigurat procurorilor sprijin de specialitate în ceea ce privește actele de procedură penală.

# A semnat, încă din 2016, documente pentru autorizaţia de mediu a păstrăvăriei tatălui său

Cu toate că procurorii vorbesc de faptul că polițistul ar fi desfășurat încă din 2017 activități care erau incompatibile cu funcția deținută, au apărut acte care arată că poliţistul Marius Aioanei era incompatibil dinainte de perioada cercetată de către procurorii DNA. În martie 2016, Marius Aioanei ar fi semnat mai multe documente pentru ca păstrăvăria deţinută de tatăl său, în comuna argeşeană Valea Danului, să obţină autorizaţia de mediu, se arată pe adevărul.ro. Este vorba de păstrăvăria Zăvoi, care era deţinută în acte de Nicuşor Aioanei, administratorul firmei Top Market Trading și tatăl polițistului acuzat. În martie 2016, atunci când Agenţia pentru Protecţia Mediului Argeş a emis autorizaţia de mediu pentru păstrăvăria de la Valea Danului, numele poliţistului Marius Aioanei apărea deja în mai multe acte din documentaţia depusă la instituție. De exemplu, în două documente depuse la APM Argeş de către firma Top Market Trading, la rubrica ”persoane de contact”, Marius Aioanei este trecut ”responsabil protecţia mediului”.

A.V.

Foto: Facebook- Păstrăvăria Zăvoi




 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea