De 1 Iunie, gratuit la Zoo și plimbări cu trenulețul sau barca în Ștrand

Marți, 1 iunie, Primăria Municipiului Pitești organizează, cu ocazia Zilei Internaționale a Copilului, o serie de activități recreative și de manifestări artistice dedicate celor mici. Copiii participanți la evenimentele organizate în Piața Primăriei și în Parcul Ștrand vor petrece momente plăcute, educative și vor primi surprize dulci și baloane din partea municipalității.

Programul evenimentelor este următorul:

09:30-11:30 - Atelier de plantat flori în Parcul Ștrand „Mica mea grădină”;

09:30-11:30 - Ateliere de creație (modelaj plastilină, planșe pentru colorat, puzzle-uri și lego) – Piața Primăriei;

10:00-12:00 - Spectacol de muzică organizat de Centrul Cultural Pitești - Piața Primăriei;

16:00-18:00 - Activități recreative și cultural-artistice organizate, în cadrul unui parteneriat între Primăria Municipiului Pitești și Inspectoratul Școlar Județean Argeș, de următoarele unități de învățământ: Școala Gimnazială „Negru Vodă”, Școala Gimnazială „Matei Basarab”, Școala Gimnazială „Mircea Eliade”, Colegiul Național „I.C. Brătianu” și Liceul de Arte „Dinu Lipatti” – Piața Primăriei;

17:00-19:00 - Proiecția filmului artistic „Dumbo” (2019) la Cinematograful „București”.

De 1 Iunie este anunțată, de asemenea, gratuitatea pentru :

Vizitarea Grădinii Zoologice din Pitești;

Plimbările cu trenulețul din Parcul Ștrand;

Plimbările cu barca în Parcul Ștrand.

Noutăți:

- Inaugurarea zonei de picnic în Parcul Ștrand;

- Deschiderea ștrandurilor în aer liber din municipiu, respectiv parcurile de agrement Costache Negri și Trivale.

# De marți este deschisă zona de picnic în Parcul Ștrand!

Primăria Municipiului Pitești informează cetățenii că, începând din 01.06.2021, aceștia au posibilitatea de a se bucura de soare și de aer curat, într-o zonă de picnic marcată corespunzător, în Parcul Ștrand.

În spațiul verde amenajat în acest scop, piteștenii vor putea să petreacă momente plăcute, în grupuri mici sau în familie, își vor putea aduce o pătură și un coș de picnic ce poate conține: fructe, sendvișuri, apă, suc sau dulciuri ambalate. În mod necesar, trebuie ca fiecare să aibă în dotare și o pungă pentru colectarea gunoiului rezultat în urma acestei activități, gunoi care va fi depus, obligatoriu, în containerele special amplasate în zonă.

Alte tipuri de activități adecvate acestei zone sunt: lectură, socializare, jocuri statice (șah, table, puzzle etc.), nefiind, însă, permise jocurile sportive (volei, fotbal, tenis de câmp etc.) ce pot deranja pe ceilalți ocupanți ai zonei de picnic.

De asemenea, în spațiul marcat pentru activitățile mai sus menționate sunt interzise: amenajarea grătarelor, consumul de băuturi alcoolice, precum și accesul animalelor de companie.

Zona de picnic va fi deschisă între orele 09:00 și 20:00, cetățenii fiind rugați să respecte regulamentul de utilizare a acesteia, afișat pe panouri amplasate special în zonă, precum și măsurile în vigoare privind distanțarea socială pe întreaga perioadă de folosire a spațiului respectiv.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea