Ministrul Educaţiei se scaldă în regrete: „Din păcate, mă gândesc la elevii care vor susţine examenele naţionale”

Pe ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, îl macină regretele şi declară public faptul că raportările oficiale privind numărul de elevi care au avut dificultăţi de învăţare în anul şcolar 2020-2021 nu sunt chiar atât de reale. Că dracul e mai negru decât pare. Nu ştim dacă abia acum a realizat Cîmpeanu cum stă treaba cu şcoala în pandemie. Noi zicem că s-a trezit cam târziu, că elevii şi profesorii au experimentat pe propria piele nesiguranţa şi schimbările abramburistice. Iar acum vin declaraţiile oficiale. Sună ca un fel de scuze din partea ministrului, care, oare, pe cine ajută?

Şi unde credeţi că-l doare pe dom’ ministru? În examenele naţionale ale clasei a VIII-a şi în BACUL elevilor de clasa a XII-a. Rezultatele vor fi justificate cumva, dar Cîmpeanu şi-a început deja procesul de conştinţă. Cam târziu.
”Eu sunt convins că numărul celor care au avut dificultăţi în cadrul procesului de învăţare online este mult mai mare decât cifrele oficiale. Recuperarea se poate face doar în timp. Pe perioada verii susţinem orice iniţiativă (...) de comun acord profesorii şi elevii dacă vor să deruleze acţiuni, Ministerul Educaţiei le susţine.
Din păcate, mă gândesc la elevii care vor susţine examenele naţionale şi nu vor mai putea participa la ore de recuperare anul viitor (...) va fi un proces de durată”., a spus Cîmpeanu, în presa centrală.
Ştefan Butnaru

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea