Două judecătoare din Pitești, reîncadrate în funcție

Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a aprobat, săptămâna trecută, reîncadrarea în funcţie a două judecătoare din Piteşti. Cele două se pensionaseră în noiembrie 2020. Ilenuţa Bădiceanu va reveni la Curtea de Apel Piteşti, iar Lorela Patricea Soare se va întoarce la Tribunalul Argeş.
Cele două judecătoare au fost reprimite în profesie, în baza articolului 83 din Legea 303/2004, ce precizează că „Reîncadrarea în funcţia de judecător, procuror ori magistrat-asistent se face fără concurs de către secţia corespunzătoare

 

a Consiliului Superior al Magistraturii, la instanţele în cadrul cărora aveau dreptul să funcţioneze până la data pensionării şi care nu pot funcţiona normal din cauza lipsei de personal. Pot fi reîncadraţi în funcţie foştii judecători care au fost eliberaţi din funcţie prin pensionare potrivit prezentei legi şi cu privire la care nu s-a stabilit sancţiunea disciplinară a excluderii din magistratură, în condiţiile Legii nr. 317/2004, republicată, cu modificările ulterioare. Pe perioada reîncadrării, cuantumul pensiei se reduce cu 85%”. Înainte de schimbarea legii din 2018, magistraţii reîntorşi în profesie cumulau pensia cu salariul, motiv pentru care CSM respingea în general asemenea cereri ca să nu producă diferenţe foarte mari de venituri între magistraţii aceleiaşi instanţe. După modificarea legii, magistraţii reîncadraţi beneficiază, pe lângă salariu, numai de 15% din pensie.
Ilenuţa Bădiceanu ieşise la pensie în noiembrie 2020. Aceasta a devenit judecătoare în 1998. Între 2006-2009, Ilenuţa Bădiceanu a fost preşedintele Judecătoriei Piteşti, iar după ce şi-a luat gradele de judecător de tribunal şi de curte de apel, a activat şi în alte funcţii importante. A fost mai mult timp formator coordonator de practică auditori de justiţie în cadrul Institutului Naţional al Magistraturii, iar în perioada 2013-2014 a fost membru în Consiliul pedagogic al INM, ca reprezentant judecători. Înainte de pensionare, Ilenuţa Bădiceanu a activat ca judecătoare la Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie a Curţii de Apel Piteşti. Lorela Soare Patricea este judecătoare din anul 1994 şi a activat iniţial la Judecătoria Piteşti, iar în 1999 a promovat în cadrul Tribunalului Argeş, unde a activat până în noiembrie 2020. În perioada 2004-2011, Lorela Soare Patricea a fost preşedintele secţiei penale a Tribunalului Argeş.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea