Rușine PSD Argeș! Proiectul Molivișu - o palmă pentru marele partid roșu care conduce județul de trei decenii!

În urma demersurilor făcute de mai mulți liberali argeșeni, Proiectul Molivișu a intrat în ședință de Guvern  joia trecută, reușindu-se scoaterea din fondul forestier a suprafeței  necesare construcției pârtiei de schi. Domeniul schiabil Ghițu-Molivișu a fost introdus, tot de liberali, anul trecut, în Master Planul de Turism al României.  ”Transformarea zonei Ghițu într-o staţiune turistică de interes naţional va atrage după sine dezvoltarea  zonei de nord a județului nostru și alături de marile proiecte de infrastructură rutieră va crea o rampă de creștere economică deosebită pentru Argeș”, a declarat președintele PNL Argeș, deputatul Adrian Miuțescu.  Și asta după ani și ani de inactivitate din partea majorității PSD din Consiliul Județean Argeș.

 

Industriașul Gheorghe Badea, o voce cu greutate, remarca recent, la o întâlnire a politicienilor cu administrația și oamenii de afaceri: ”Argeșul este singurul județ din cele 22 montane care  nu are o pârtie de schi, nu are o stațiune turistică.” Performanță obținută sub guvernarea PSD, putem adăuga noi.

 

Proiect nășit de PSD Argeș, bani europeni pierduți!

ADI Molivișu s-a înființat în anul 2009. Inițial, în cadrul său au existat trei asociați: comunele Arefu, Cicănești și Brăduleț. Ulterior, pe 21 mai 2012, a fost cooptat ca asociat și Consiliul Județean Argeș, în urma deciziei fostului președinte Constantin Nicolescu.
„ADI Molivișu a semnat în data de 27.04.2012 cu Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice contractul de finanțare nr 3038 pentru proiectul „Crearea infrastructurii generale și specific activităților de turism din arealul climatic Ghițu-Molivișu, com. Arefu, jud Argeș (…) Implementarea acestuia presupunea realizarea a 10 obiective având o valoare totală de 80.295.504,44 lei și cuprindea toată infrastructura de dezvoltare. Termenul de implementare a întregului proiect era de 31 decembrie 2015. Din păcate, termenul nu a putut fi respectat și la data de 01 august 2016 ADI Molivișu a fost notificată cu decizia nr 72 din partea MDRAP să ramburseze suma de 1.238.785,90 lei ca urmare a rezilierii Contractului de finanțare nr 3038/27.04.2012”, se arată în informarea transmisă de ADI Molivișu.
În cele din urmă, pe 20 octombrie 2016, suma a fost rambursată către MDRAP și ADI Molivisu a evitat penalitățile și alte comisioane suplimentare. Asociații Primăria Cicănești și Primăria Brăduleț au contribuit la constituirea cuantumului datoriei către MDRAP.

Doar 15% stadiul execuției lucrărilor în momentul pierderii finanțării europene

Durata de implementare a proiectului s-a finalizat în data de 31.12.2015, la acel moment având un procent de 38% stadiu de implementare și 15% stadiul execuției lucrărilor. Mult nu s-a schimbat nici în prezent!
Doar că ADI Molivișu s-a întins mai mult decât îi e plapuma! „Din cele 10 obiective ale proiectului au fost realizate lucrări parțiale la Pârtia de schi A1 împreună cu instalația de transport pe cablu și Drumul Comunal DC 449 care face legătura între Transfăgărășan DN 7C și baza pârtiei. După pierderea finanțării europene, ținând cont că ADI Molivișu a achiziționat în decembrie 2015 o instalație de transport pe cablu de tip mixt (telegondolă +telescaun) prin contractul de furnizare nr 1/22.03.2013, cu firma austriacă Doppelmayr Seilbahnen în valoare de 21.059.149 lei, TVA inclus, AGA Molivișu a luat hotărârea de continuare a proiectului cu resurse financiare proprii”, se mai arată în informarea făcută către deputatul Moșteanu.
Trebuie menționat că instalația de schi a fost achiziționată din împrumuturile făcute de primăriile din Asociația  ADI Molivișu – Arefu, Cicănești și Brăduleț, plus Consiliul Județean, care, intrând în asociere, a luat aceleași procente, ajungând la 25% fiecare.

A doua problemă: la Molivișu s-au descoperit defrișări ilegale!

„UAT Arefu, proprietarul terenurilor, a fost notificat prin adresa nr. 5003/12.05.2017, din partea Ministerului Apelor și Pădurilor – Garda Forestieră Ploiești, prin care ne informa că au constatat defrișări ilegale, iar până la finalizarea cercetărilor nu se pot efectua demersuri cu privire la scoaterea definitivă din fondul forestier național a suprafeței de circa 9.000 mp. Pe această suprafață s-a început în septembrie 2015 lucrări de trasare și construire parțială din infrastructura proiectului Pârtie de schi A1, mai precis construirea stației de plecare a instalației de transport pe cablu. Ca urmare echipa ADI Molivișu împreună cu Consiliul Director a găsit o soluție pentru continuarea și implementarea acestui proiect. Aceasta constând în ocolirea acestui teren cu presupuse cercetări penale de circa 9000 mp prin mutarea stației de plecare a instalației de transport pe cablu cu circa 80 metri către nord. Această soluție se încadrează în cadastrul proiectului și nu afectează amplasamentul inițial al Pârtiei de schi A1 și Instalației de transport pe cablu”, se mai arată în informare.

Cât timp au fost PSD-iști la guvernare, proiectul a zăcut prin sertare

Cum poate un proiect, în care Consiliul Județean Argeș s-a implicat încă de acum aproape un deceniu și în care a cheltuit mulți bani ai argeșenilor, să zacă atât de mult? Așa bine! Trebuie menționat că, în toată această perioadă, conducerea CJ Argeș a fost PSD-istă, partidul mare, roșu și de … fiind, întotdeauna, majoritar. Constantin Nicolescu a predat hârtiile stațiunii lui Florin Tecău, acesta a dat hârtiile mai departe lui Dan Manu și (se știe, știe, știeeee…) lui Ion Mânzână. Din 2012, șefii guvernelor au fost, cu puține excepții,  PSD-iști sau aliați ai PSD-ului până prin 2018: Victor Ponta, Gabriel Oprea, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Mihai Fifor, Viorica Dăncilă. Așadar, dacă se dorea, se putea. Laudă parlamentarilor de Argeș, laudă majoritarilor de la conducerea județului care s-au ascuns în umbra așteptării rezultatelor unor cercetări penale sau au așteptat, cuminți, câte o hârtie pe la vreun minister.     Șefii județului explică pe la mai toate canalele media: ”am făcut, am reparat, am adus…” de parcă argeșenii ar trebui să le fie recunoscători. Uită, însă, de fapttul că, lunar, le intră pe card salarii babane, că au birou în centru, cu cafeluțe, cu secretare, cu mașini de serviciu și cu șoferi, TOATE DIN BANII ARGEȘENILOR!
Așadar, dragi șefi ai Consiliului Județean Argeș, dragi parlamentari PSD: mulțumim pentru ce ați făcut, plătiți fiind din banii noștri! Cum rămâne cu ceea ce ar fi trebuit să faceți?!...
S.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea