Două companii susțin Nextlab.Tech - cel mai mare concurs de robotică din țară

# Aproape 150 de elevi de la şcoli şi licee din Argeş au intrat, anul trecut, în competiţie

Companiile BCR şi Dacia susţin Nextlab.Tech, cel mai mare concurs de robotică din România adresat elevilor din clasele II – IX. Competiţia îşi propune ca anul acesta să atragă 50.000 de elevi până la finală. Pentru a demara oficial această colaborare, reprezentaţii BCR, Dacia şi Nextlab.Tech s-au întâlnit cu ocazia Zilei Mediului, la sediul Renault Bucharest Connected, în cadrul unui eveniment ce a avut ca teme principale ingineria, educaţia şi robotica.

 

Acesta a constituit o avanpremieră a numeroaselor moduri în care specialişti din domenii diferite pot lucra împreună pentru a susţine copiii să deprindă abilităţile necesare profesiilor viitorului.
Dacia susţine viitoarele generaţii de roboticieni - 300 de copii de la şcoli şi licee din Argeş, Dâmboviţa şi Bucureşti au intrat, în ultimii doi ani, în competiţia Nextlab.tech. Ei sunt susţinuţi de Fundaţia Groupe Renault România, în parteneriat cu Dacia. Elevii înscrişi în concurs învăţă să programeze roboţi bazaţi pe Arduino şi beneficiază de cursuri gratuite susţinute de profesori universitari din domeniul informaticii, prin webinarii. În plus, 18 copii, cu vârste între 8 şi 16 ani, vor participa anul acesta, în perioada verii, la Creative Lab, din cadrul Renault Technologie Roumanie, la sesiuni de educaţie, „Demo Days”, pentru a învăţa cum să folosească tehnologia de imprimare 3D în robotică. Ei vor fi ghidaţi de către tutori RTR.
„La Renault Technologie Roumanie, concepem maşini. Inginerii noştri nu sunt roboţi, dar se folosesc de avantajele roboticii în procesele care presupun concepţia şi testarea unei piese şi, mai apoi, a vehiculului care capătă forma finală. Spaţiul nostru de lucru este uzina, locul, unde, da, apar şi roboţii. Concepem o Dacia pe care o adaptăm unei uzine care foloseşte roboţi în procesele de fabricaţie. Fără această sinergie, între concepţie şi producţie, nu am atinge calitatea recunoscută de clienţii noştri din toată lumea. Tinerii pe care îi susţinem în competiţia de robotică Nextlab.Tech pot fi trendsetterii de mâine. Ei vor da tonul industriei. O industrie care merge în pas alergător, iar responsabilitatea noastră este de a-i susţine să fie pregătiţi, să facă faţă provocărilor viitoare. La Creative Lab, copiii vor învăţa să imprime 3D, fiind asistaţi de tutorii noştri” spune Alexander Simionescu, Director al centrului de inginerie, Renault Technologie Roumanie.
„Robotica, informatica şi digital storytelling-ul reprezintă paşaportul elevilor de astăzi spre o viaţă mai bună şi mai verde. Important este ca ei să îşi însuşească o gândire algortimcă şi să vadă lumea prin prisma noilor tehnologii într-un spirit de respect faţă de natură. Mulţumim BCR şi Dacia Renault pentru sprijinirea robohackathonului nextlab.tech.”, a declarat Răzvan Bologa, Conf.Univ.Dr., managerul Asociaţiei şi al platformei Nextlab.Tech.
Concursul Nextlab.Tech s-a lansat pe 1 martie şi se derulează pe tot parcursul anului, până în luna decembrie, când va avea loc finala competiţiei. Între1 Martie 30 Iunie are loc înscrierea profesorilor și a elevilor. Majoritatea activităţilor se vor desfăşura online, ţinând cont de restricţiile în vigoare.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea