Judecătoria Pitești a dispus începererea judecății cauzei în dosarul doctoriței Natașa Nenițoiu

Doctorița Natașa Dorina Nenițoiu, din Piteşti, a fost trimisă în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tâlhărie, lipsire de libertate în mod ilegal și de lovire sau alte violențe.Pe 27 mai, Judecătoria Pitești a constatat legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul și a dispus începerea judecății cauzei. Hotărârea instanței nu este definitivă.

 

„În baza art. 346 alin. 2 C.p.p. respinge cererile şi excepţiile invocate şi constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. ... al Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti privind pe inculpata N.N.D, trimisă în judecată in stare de libertate pentru săvârşirea unei infracţiuni de tâlhărie, prev. de art. 233 C.p., a două infracţiuni de lipsire de libertate in mod ilegal, prev. de art. 205 alin. 1 C.p. şi a unei infracţiuni de lovire sau alte violenţe, prev. de art. 193 alin. 1 C.p., toate in conditiile art. 38 alin.1 C.p., a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală. Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpata N.N.D. Cu drept de contestaţie în 3 zile de la comunicarea încheierii.”, se arată în hotărârea Judecătoriei Pitești.
Doctorița Nenițoiu este acuzată de procurori că pe parcursul lunii iulie 2020 ar fi bătut şi sechestrat o pacientă, apoi i-ar fi luat acesteia rucsacul, în care avea mai multe obiecte. Incidentul s-ar fi petrecut în clinica privată a inculpatei, după ce pacienta şi medicul nu s-au înţeles asupra sumei de plată pentru o întrerupere de sarcină. În luna decembrie, Natașa Nenițoiu a fost reținută pentru 24 de ore, ulterior fiind cercetată sub control judiciar.
„Faptele numitei  N.N.D. care, în data de 22.07.2020, după ce a efectuat o operație de chiuretaj asupra persoanei vătămate ..., a exercitat acte de violență asupra numitelor ... și ..., pe care le-a încuiat pentru aproximativ 30 de minute în sala de așteptare a cabinetului, sustrăgând mai multe bunuri aparținând numitei..., întrunesc elementele constitutive a unei infracțiuni de tâlhărie, a două infracțiuni de lipsire de libertate în mod ilegal și  a unei  infracțiuni de lovirea sau alte violențe”, arată procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești.

 

Scandal în clinica inculpatei

Conflictul dintre medic și pacientă a apărut ca urmare a faptului că cele două nu s-ar fi înţeles la preţul pentru o intervenție de întrerupere de sarcină. Deși, initial, cele două ar fi bătut palma pentru suma de 500 de lei, după efectuarea intervenției chirurgicale, medicul Nataşa Nenitoiu i-ar fi cerut mai mulţi bani. Văzând că pacienta vrea să plece din cabinet fără să îi dea și restul de bani, doctorița i-a sustras din mână un rucsac, cu care a început să o lovească în mai multe zone ale corpului. De asemenea, inculpata a început să o împingă și să o lovească de mai multe ori cu mâinile și picioarele. În acel moment, a intervenit și însoțitoarea pacientei. Doctorița le-a încuiat pe cele două în sala de așteptare a cabinetului medical pentru circa 30 de minute, zicându-le că le va lăsa să plece după ce îi vor da  200 de lei în plus, pentru efectuarea intervenției chirurgicale.Victimele au reușit să părăsească cabinetul abia în urma intervenției unui martor.

„În ziua de 10 decembrie (2020), poliţiştii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, au continuat cercetările într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate, tâlhărie, lovire sau alte violențe…, şi au reținut o femeie de 65 de ani, din Pitești. Din cercetări s-a stabilit că, în ziua de 22 iulie (2020), în calitate de medic, după exercitarea unui act medical, cea în cauză nu s-ar fi înțeles cu pacienta în privința onorariului, împrejurare în care ar fi încuiat-o, alături de persoana care o însoțea, în sala de aşteptare a cabinetului medical, timp de aproximativ 30 de minute, ulterior agresându-le fizic. Persoanele vătămate au reușit să părăsească cabinetul, ca urmare a intervenției unui martor, însă medicul ar fi refuzat să-i restituie pacientei rucsacul, în interiorul căruia avea mai multe bunuri”, se arată într-un comunicat emis, în acea perioadă, de IPJ Argeș.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea