CONSTANTIN I NĂSTASE, PROFESORUL DE 106 DE ANI, ANIVERSAT LA MIOVENI

Generalul de Brigadă în Retragere, prof. Constantin Năstase, cel mai longeviv senior al Mioveniului, simbolul Centenarului în Argeș, veteran al celui de-al doilea război mondial și Cetățean de Onoare al orașului Mioveni, a împlinit pe 3 iunie venerabila vârstă de 106 ani. În semn de apreciere pentru contribuția adusă la dezvoltarea comunității, pentru promovarea identităţii şi unităţii poporului român, punând la loc de cinste istoria şi cultura naţională, administrația locală și Centrul Cultural Mioveni l-au aniversat, pe cel mai cunoscut cetățean al orașului.

Evenimentul a căpătat o importanță deosebită prin prezența la Mioveni a Ministrului Apărării Naționale General (r) Nicolae Ciucă. Cu această ocazie, Ministrul Apărării i-a înmânat personal venerabilului sărbătorit, Emblema de Onoare a Armatei Române - cea mai înaltă distincţie militară onorifică din sistemul de distincţii şi însemne militare ale țării, pentru fapte deosebite, care au contribuit la ridicarea prestigiului Armatei României.
Constantin Năstase s-a născut pe 3 iunie 1915 în Mioveni și este absolvent al Școlii Normale „Carol I” din Câmpulung Muscel. A luptat în cel de Al Doilea Război Mondial, participând la campania din Est de la început, din iunie 1941, și până la întoarcerea în țară, în anul 1944. A luptat ca ofițer al Armatei Române în bătălia pentru Odessa și în confruntarea de la Cotul Donului.
Ulterior, a devenit profesor de matematică și fizică, după absolvirea Facultății de Matematică și Fizică a Universității din București.
În 1977, ca titular al catedrei la Școala Racovița, s-a pensionat. A înființat Muzeul Cula Racovița, un loc de care a rămas foarte atașat și care îi poartă numele.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea