Casa Universitarilor arată, din nou, ca o perlă arhitecturală a Piteștiului

# Litigiul dintre Universitatea Pitești și afaceristul Daniel Otobîcu, însă, continuă. A fost, recent, schimbat  - pentru a câta oară!!! - expertul # Lemnele montate de Daniel Otobîcu au fost date jos și aruncate la gunoi

De patru ani, pe rolul Tribunalului Argeș, se judecă dosarul în care omul de afaceri Daniel Otobîcu cere despăgubiri de aproape 3 milioane de lei pentru afacerea eșuată ”Casa Universitarilor”.

 

Într-o ediție anterioară a săptămânalului „Atitudine în Argeș” prezentam situația incredibilă prin care a trecut  imobilul, clădire aflată în administrarea Universității Pitești. Perla arhitectonică, situată în strada Eroilor, a oferit o imagine dezolantă. Aici, până la sfârșitul anului 2019  se găseau sute de kilograme de gunoaie, un om al străzii, la un moment dat,  ”modernizând” Casa Universitarilor în propriul dormitor.

La UPIT, în urmă cu doi ani, a existat o ședință în urma căreia s-a luat hotărârea de a se face curățenie în incintă și de a se îngrădi accesul în clădire cât mai repede. Rectorul Dumitru Chirleșan ne-a precizat că are prevăzut în bugetul Univesității două milioane de lei pentru readucerea clădirii în starea inițială, doar că „birocrația statului român blochează lucrurile pe loc”. După multe amânări, la sfârșitul anului trecut, au început, în sfârșit, lucrările de reabilitare la Casa Universitarilor
Iar procesul, desfășurat la Tribunalul Argeș, bate pasul pe loc, pentru că experții fug de dosar ca dracu de tămâie. Încă nu s-a depus un raport, de specialitate, deși instanța a insistat, chiar i-a amendat, pe cei însărcinați, în repetate rânduri.
În februarie 2018, după numai două amânări, judecătorii Tribunalului Argeș ”încuviinţează pentru reclamant, proba cu înscrisuri, proba cu trei martori, menţionaţi în cererea de chemare în judecată şi anume Profeanu Anişoara, Alexandru Angela şi Ilie Ramona şi proba cu expertize tehnice specialitatea construcţii şi evaluare bunuri.
Încuviinţează pentru pârâtă (Universitatea Pitești), proba cu înscrisuri şi proba cu interogatoriul reclamantului. Pune în vedere reclamantului prin apărător, să formuleze obiectivele la expertizele solicitate, urmând a le comunica în mod direct pârâtei, până la termenul următor de judecată, pentru a lua act de conţinutul acestora”.

Experți amendați, de instanță, pentru nedepunerea lucrărilor

În martie 2018, judecătorii ”desemnează prin tragere la sorţi, în sala de judecată, expert specialitatea construcţii civile în persoana domnului Căpăţână Alexandru respectiv expert specialitatea evaluate bunuri în persoana domnului Popa Nicolae”. După câteva termene și șase luni de nemișcare, instanța ” Respinge cererea de înlocuire a d-lui expert Căpăţână Alexandru în prezentul dosar. Se revine cu adrese către experţii specialitatea construcţii civile, Căpăţână Alexandru, respectiv expert specialitatea evaluare bunuri Popa Nicolae, cu avertisment de amendă, în vederea efectuării lucrărilor de expertiză”. La începutul anului următor, primul expert este inlocuit. ”Înlocuieşte pe domnul expert Căpăţână Alexandru cu dl. expert Costin Emi Marinescu Marian… Se va reveni cu adresa catre dl. expert Popa Nicolae cu avertisment de amendă, în vederea efectuării lucrărilor de expertiză…” La următorul termen, și expertul Marinescu este înlocuit. Pe dosar este desemnat să intre expertul Dumitru Nicula. Ce-l de-al doilea expert rămâne, însă cu lucrarea nedepusă.

Următorul termen, instanța respinge cererea de înlocuire a noului expert.  În iunie, judecătorii sancționeză experții Nicula Dumitru și Popa Nicolae … cu amendă judiciară în cuantum de 100 de lei, fiecare. După vacanța judecătorească, în septembrie curent,  ”instanța dispune amendarea expertului Popa Nicolae cu suma de 150 de lei pentru nedepunerea raportului de expertiză”. La termenul din noiembrie 2019, se ”aplică amendă judiciară în cuantum de 200 de lei domnului expert Nicula Dumitru, și dispune revenirea cu adresă către acesta prin care să i se menționeze că neîndeplinirea obligațiilor va fi sancționată conform legii.” Pe data de 7 octombrie 2020, după perioada de suspendare cauzată de pandemie, instanța ”Încuviințează cererile părților prin care solicită amânarea cauzei pentru a lua cunoștință de conținutul raportului de expertiză întocmit de domnul expert Brumă Eugen ,în vederea formulării eventualelor obiecțiuni. Sancţionează expertul desemnat în cauză Popa Nicolae , cu amendă judiciară în cuantum de100 lei, pentru refuzul de a efectua lucrarea. ”

Lemnul  montat de Otobîcu a fost dat jos și aruncat la gunoi

La termenul din 2 decembrie 2020, judecătorii Tribunalului Argeș ”amână judecata la data de 20.01.2021 pentru când părţile au termen în cunoştinţă. Se revine cu adresă către dl expert Popa Nicolae, cu avertisment de amendă şi cu menţiunea de a completa lucrarea de expertiză răspunzând efectiv obiecţiunilor formulate de reclamant.”
Procesul nu s-a terminat, însă lemnele montate de Otobîcu (foto) au ajuns la gunoi, au fost desfăcute terasele improvizate.
La ultimul termen, din 19 mai 2021, se schimbă, din nou…modificarea! Expertul Brumă (al câtelea expert?!!!!) este înlocuit…”Solutia pe scurt: Dispune înlocuirea domnului expert Brumă Eugen, specializarea Construcţii civile, industriale şi agricole/Evaluarea proprietăţii imobiliare, cu un alt expert, specializarea Evaluarea proprietăţii imobiliare, desemnat prin tragere la sorţi, potrivit art. 331 Cod proc. civilă, respectiv Micuda Ion - Dan, poziţia 7 în listă, pentru efectuarea raportului de expertiză. Dispune acordarea unui nou termen de judecată, până la care noul expert desemnat să poată să studieze dosarul şi să îşi exprime un punct de vedere, cu privire la efectuarea lucrării de expertiză. Se emite adresă către Biroul Local de Expertize de pe lângă Tribunalul Argeş, cu privire la desemnarea domnului expert Micuda Ion - Dan şi în vederea efectuării demersurilor necesare pentru transferarea onorariului din contul domnului expert Brumă Eugen, în contul noului expert desemnat în cauză, Micuda Ion - Dan. Stabileşte onorariu provizoriu, în sumă de 1000 lei, pentru expertul Micuda Ion - Dan, în sarcina reclamantului.”
Vor mai trece, de acum, alte termene pentru întocmirea lucrării, apoi pentru obiecțiuni și te mai miri pentru ce. Între timp, lucrările la Casa Universitarilor sunt cam gata, cladirea arată, din nou, foarte bine. Procesul – NU!
Litigiul dintre reclamantul Otobîcu Daniel și pârâta Universitatea Pitești a intrat, așadar, în al cincilea an calendaristic de litigiu…

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea