14 iunie - Ziua mondială a donatorului de sânge! Sprijină viața, donează și tu!

# În primele cinci luni ale anului, în Argeș au donat sânge peste 5.100 de persoane

Ziua mondială a donatorului de sânge este sărbătorită în fiecare an pe 14 iunie. Data a fost stabilită de către Organizația Mondială a Sănătății, această zi reprezentând ziua de naștere, în anul 1868 la Viena, a imunologului Karl Landsteiner, cel care a descris pentru prima oara grupele sanguine în sistemul OAB. Pentru această descoperire, acesta a fost recompensat de către lumea științifică internaționalp prin acordarea premiului Nobel pentru Medicină în anul 1930.

În Argeș, în primele cinci luni din 2021 a fost recoltat sânge de la un număr de 5.110 donatori. O creștere ușoară comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut când au fost înregistrați 5.081 donatori. În jur de 50 de persoane trec zilnic pragul Centrul de Transfuzii Sanguine Pitești.

# „Fără cei care fac acest gest nobil de donare practic nu s-ar putea salva viața”

Ziua mondială a donatorului de sânge este marcată și de către Centrul de Transfuzii Sanguine Pitești , la sediul său din Strada Negru-Vodă 43. „Ziua o serbăm într-un cadru festiv cu mici atenții către donatori. Ne-am bucurat de sprijinul Asociației Sportive din cadrul Batalionului 33 Vânători de Munte Posada, cărora le mulțimim încă o dată”, ne-a precizat dr. Monica Chiran, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină din Pitești.

Donează și tu sânge! Generozitatea ta poate salva viețile altor oameni. Programul pentru primirea donatorilor la Centrul de Transfuzii Sanguine din Pitești este de de luni până vineri, între orele 08.00-13.00.

„Vreau să reamintesc importanța actului donării și în același timp să le mulțumesc celor care ne trec pragul zilnic și totodată să încercăm să convingem cât mai multe persoane ca să ne treacă pragul. Oricare dintre noi, la un anumit moment în viață, s-ar putea să avem nevoie de o transfuzie de sânge. Fără cei care fac acest gest nobil de donare practic nu s-ar putea salva viața”, a mai precizat dr. Monica Chiran.

Odată cu relaxarea măsurilor, în Argeș au fost derulate două centre mobile de donare în unități militare din Curtea de Argeș și Pitești. O colectă mobilă de sânge va fi organizată în această săptămână, în zilele de marți și miercuri, și la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I”.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea