Salvamont Argeș: „Numărul misiunilor cu suport aerian în munții Argeșului a crescut cu peste 100%”

Pe 9 iunie, la sediul Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., s-a desfășurat activitatea de recepție a ultimelor trei dintre cele șase elicoptere H135, destinate gestionării misiunilor de evacuare medicală, căutare și salvare în condiții dificile, în special la munte și intervenții aeriene pentru cazuri medicale critice.

„Prin achiziționarea celor 6 elicoptere ușoare multifuncționale și dispunerea acestora în unitățile aeromedicale existente și în cele ce se vor înființa în zona montană va crește numărul intervențiilor pentru acordarea asistenței medicale de urgență si transportul victimelor în stare gravă la unitățile spitalicești, cu cel puțin 20% (peste 700 misiuni)”, se arată într-un comunicat de presă al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.
„Numărul misiunilor cu suport aerian în munții Argeșului a crescut in medie cu peste 100%, în ultimii 5 ani, resursele fiind alocate imediat, la solicitare, în condițiile în care aparatele de zbor EC135, operaționale în prezent, nu sunt neapărat destinate misiunilor montane. Cu toate acestea, EC-urile au executat cu succes misiuni de sprijin al Salvamontului, inclusiv la 2.500 de metri altitudine. Elicopterele proaspat recepționate sunt destinate accidentelor montane, având palele mai lungi și motoarele mai capabile să faca față presiunii mai reduse din munte”, informează Salvamont Argeș.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea