Dosarul şpăgilor de la Județean pentru adeverinţele medicale - în pronunțare

Un dosar de corupție zguduia din temelii Spitalul Județean de Urgență Pitești. La începutul anului 2019,procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș trimiteau în judecată peste 50 de inculpați, printre ei regăsindu-se medici, infirmiere, îngrijitoare, pacienți etc.Vorbim despre un dosar al şpăgilor pentru adeverinţe medicale. După doi ani de cercetări, dosarul se apropie de final. Pe 16 iulie, Tribunalul Argeș se va pronunța în acest caz. În timpul procesului, peste 30 dintre inculpați au depus cereri de judecare a cauzei în baza procedurii simplificate, fiind recunoscute faptele reținute în sarcina lor.

 

Printre cei care și-au recunoscut vinovăția se află și infirmierele Ionica Daniela Moca și Daniela Gheorghe, îngrijitorele Gazela Sandu și Ana Maria Monea, Elena Ticuță – brancardier UPU sau Nicoleta Nistor - medic primar în specialitatea medicină de urgență în cadrul Spitalului Județean Argeș.

Denunț făcut de conducerea Spitalului Județean

Întreaga poveste a ieşit la iveală în septembrie 2017, când la Casa Județeană de Pensii Argeș au ajuns nişte dosare de pensionare pe caz de boală care păreau în neregulă. Instituția a cerut verificarea înscrisurilor medicale de către Spitalul Județean Argeș. În urma controlului a rezultat că niciunul dintre documente nu era înregistrat în baza de date a spitalului sau în evidența medicilor a căror parafă se afla aplicată pe documente. În cele din urmă, conducerea spitalului a formulat un denunț. Câteva luni mai târziu, în mai 2018, în urma unor percheziții domiciliare, infirmierele Ionica Daniela Moca, Gabriela Daniela Gheorghe şi îngrijitoarea Gazela Sandu de la Spitalul Județean Argeș au fost reținute de polițiști, fiind cercetate pentru trafic de influenţă, uz de fals şi instigare la abuz în serviciu. Conform anchetatorilor, cele trei femei ar fi ajutat mai multe persoane să obţină în mod ilegal concedii medicale şi să întocmească dosare de pensionare pe caz de boală. Anchetatorii au avut suspiciuni și vizavi de implicarea mai multor medici și angajați de la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. Mergând pe fir, procurorii au ajuns la medicul Nicoleta Nistor, din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Județean. Doctorița Nistor este acuzată de abuz în serviciu și fals intelectual. În dosar sunt și alți medici de la Județean sau din afara unității medicale care au fost determinați de infirmiera Daniela Moca să ateste în fals, în cuprinsul unor acte medicale oficiale, împrejurări contrare realității.

Inculpații au picat în plasa întinsă de un investigator sub acoperire

Daniela Moca, infirmieră în cadrul Spitalului Județean Argeș, este inculpata acuzată de cele mai multe infracțiuni în dosar: trafic de influență în formă continuată, uz de fals în formă continuată, complicitate la înșelăciune, complicitate la tentativă de înșelăciune, instigare la fals intelectual în formă continuată, instigare la abuz în serviciu. Aceasta obținea pentru pacienții săi  documente fictive în schimbul remiterii unor sume de bani și alte foloase materiale. Pentru aceste infracțiuni ea a instigat și mai mulți doctori din Spitalul Județean Argeș ca să o ajute. În cele din urmă, infirmiera a picat în plasa unui investigator sub acoperire, ajutându-l pe acesta să obțină avizele medicilor de specialitate pe fișe medicale pentru diferite cazuri, în schimbul unor sume de bani.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea