Șase constructori se luptă pentru tronsonul 3 al autostrăzii Sibiu-Pitești

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a selectat șase candidați din 15 pentru a merge mai departe în cursa pentru secțiunea 3 Cornetu – Tigveni din Autostrada Sibiu – Pitești. Cel mai mare punctaj a fost obținut de asocierea condusă de turcii de la Makyol, conform Asociației Pro Infrastructură.
Companiile invitate să depună oferte, în ordinea punctajului obţinut, sunt:

1. Asocierea MAKYOL INSAAT + OZALTIN INSAAT
2. Asocierea MAPA INSAAT + CENGIZ INSAAT
3. Asocierea AKTOR + RIZZANI DE ECCHER
4. Asocierea STRABAG + ACCIONA CONSTRUCCION
5. IMPRESA PIZZAROTTI
6. Asocierea ASTALDI SPA + TANCRAD SRL

 

Primele efecte ale Ordonanţei anti-China

Constructorul lotului 3 al Autostrăzii A 1 Sibiu- Piteşti se va decide dintre asocieri şi firme din Europa şi Turcia, toţi cei cinci antreprenori din China fiind excluşi de la licitaţie. Excluderea firmelor din China este consecinţa directă a Ordonanţei de Urgenţă din această primăvară care nu mai permite companiilor din mai multe ţări (printre care şi China) să depună oferte la licitaţiile de achiziţii publice. Aşadar, în următoarea etapă merg constructori din UE (Austria, Grecia şi Italia) respectiv doi antreprenori din Turcia.
Cele 15 candidaturi pentru construirea lotului 3 al Autostrăzii A 1 Sibiu – Piteşti au fost anunţate în toamna anului trecut, valoarea licitaţiei fiind cuprinsă între 5,3 şi 5,7 miliarde lei. Durata de realizare este stabilită la 77 de luni, dar nu mai puţin de 12 luni proiectare, respectiv 45 execuţie.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea