Noi informații în dosarul preotului din Argeș acuzat că a dat cu mașina intenționat peste o persoană

# Instanța va decide dacă se va schimba încadrarea juridică

Un preot din Argeș este judecat pentru tentativă de omor.  În urma unui conflict spontan izbucnit pe 1 octombrie 2019, preotul este acuzat că ar fi dat cu mașina intenționat peste un bărbat, care traversa regulamentar strada. Ion-Ștefan Toroabă, preotul paroh de la Parohia  Mărăcineni 2, a fost trimis în judecată, în martie 2020, de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș. Pe imaginile video surprinse în momentul producerii accidentului, petrecut în Pitești, pe Calea București, se observă cum preotul, aflat la volanul unei mașini, frânează brusc lăsând să treacă pe trecere un bărbat. Acesta din urmă se pare că îl jignește pe șofer.

Conflictul se aprinde, iar preotul își pierde cumpătul și îl lovește intenționat cu mașina pe pieton. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Argeș, fiind parcurse până acum zece termene de judecată. Deși cauza s-a aflat în pronunțare, la termenul din 23 iunie Tribunalul Argeș a repus cauza pe rol urmând să se discuta schimbarea încadrării juridice a infracțiunii pentru care preotul a fost trimis în judecată, din tentativă de omor în infracțiunea de lovire sau alte violențe.
„În baza disp. art. 395 alin. 1 C.proc.pen., văzând și Decizia CCR nr. 250/2019, publicată în M.Of. nr. 500/20.06.2019, repune cauza pe rol în vederea punerii în discuție a schimbării încadrării juridice a infracțiunii pentru care a fost trimis în judecată inculpatul Toroabă Ion Ștefan, respectiv din infracţiunea de tentativă la omor, faptă prev. de art. 32 alin. 1 C.pen. rap. la art. 188 alin. 1 C.pen. în infracțiunea de lovire sau alte violențe, prev. de art. 193 al. 2 C.pen”, se arată în hotărârea Tribunalului Argeș. Următorul termen de judecată a fost stabilit pe 7 septembrie, după vacanța judecătorească.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea