Noi informații în dosarul tirului dispărut, în 2019, cu televizoare în valoare de 200.000 de euro

# Patronii firmei de transport - trimiși în judecată pentru înșelăciune # Din cele peste 300 de televizoare furate au fost recuperate doar câteva

Administratorii unei societăţi din Argeş au contractat, în octombrie 2019, o firmă de transport din Dâmboviţa pentru a livra peste 300 de televizoare în Franța. Iar de aici au apărut toate problemele. TIR-ul cu televizoare, în valoare de 200.000 de euro, a plecat din localitatea Chitila, de lângă Bucureşti, acolo unde se afla depozitul, şi ar fi trebuit să ajungă într-o localitate din Franța. Din păcate, transportul  nu a mai ajuns niciodată la destinaţie. Recent, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești au finalizat dosarul și au trimis în judecată trei persoane.

Membrii unei familii din Dâmbovița - principalii vinovați

În octombrie 2019, după ce transportul nu a ajuns la destinație, administratorul societății vătămate - Insert Auto Service SRL a depus plângere penală, iar procurorii au deschis o anchetă. Două persoane, soţ şi soţie, patronii firmei de transport Denisa Full House din localitatea Crângurile - Dâmbovița, au devenit principalii suspecți în cauză. În urma cercetărilor, s-a constatat că la momentul încărcării celor 336 de televizoare - tip plasmă - în camion, la fața locului a fost prezent Gheorghe Ciprian C., administratorul firmei din Dâmbovița care preluase comanda de transport. Se pare că după ce a încărcat televizoarele, întrucât avea multe datorii, bărbatul nu a mai avut intenția de a-și onora contractul, dorind doar să vândă bunurile pentru a-și achita datoriile. Așa că a negociat vânzarea televizoarelor cu anumite persoane de etnie romă, cărora le-ar fi vândut bunurile în schimbul unei sume de bani. Pentru că el avea antecedente penale, inculpatul a încercat și a reușit să-și convingă soția, pe Lăcrămioara Denisa I., să ia toată vina asupra ei. Cu scopul de a conduce organele de poliţie pe o pistă falsă, bărbatul a mers ulterior la secția de poliție unde și-a reclamat soția pentru furtul camionului şi al televizoarelor.

Potrivit înţelegerii, soţia sa a declarat în mod neadevărat organelor de poliţie că ea vânduse camionul şi televizoarele, deşi în realitate el făcuse acest lucru. Mai mult, inculpatul a încercat să treacă și camionul pe numele nepoatei, astfel încât bunul să nu aibă nicio legătură cu el, cu scopul de a-l sustrage de sub măsura unui posibil sechestru care ar fi fost dispus în cauză. Astfel, acesta ar fi reușit să-și convingă nepoata să încheie, în fals, un contract de vânzare-cumpărare privind transferul proprietății ansamblului. În cele din urmă, camionul cu pricina a fost descoperit de oamenii legii pe teritoriul Ungariei, fiind indisponibilizat, iar ulterior fiind dispusă instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului.
La începutul lunii mai 2021, Gheorghe Ciprian C.  a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, soția sa pentru complicitate la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, iar nepoata sa pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi mărturie mincinoasă. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Pitești.
În cauză, firma SC INSERT AUTO SERVICE SRL s-a constituit parte civilă  cu suma de 300.000 de euro. De precizat că din cele peste 300 de televizoare date dispărute au fost recuperate doar câteva.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea