PSD Argeș - PNL Argeș: două partide, aceeași impotență!

Spiridon Voinescu.
Nu vă gândiți la prostii. Prima explicație în DEX pentru impotență este ”lipsit de vigoare; neputincios”. Și exact așa par a fi cele două mari partide ce joacă (prost!) pe scena politică a județului. PSD-ului i s-au ofilit trandafirii, PNL-ului i-a căzut săgeata... (de ce vă gândiți, din nou, la ceva cu conotații sexuale?!). Așadar, în județ, impotență generalizată. Nu pentru beneficii personale, unde potență e destulă, ci doar pentru ceea ce este de oferit!...

 

”Ciudată ţară, într-adevăr! Pe cei mai mulţi din aceşti domni statul i-a crescut, adică i-a hrănit prin internate, ca după aceea să-şi câştige, printr-un meşteşug cinstit, pâinea de toate zilele. Dar statul a ajuns la un rezultat cu totul contrar. După ce aceşti domni şi-au mântuit aşa-numitele studii, vin iar la stat şi cer să-i căpătuiască, adică să-i hrănească până la sfârşitul vieţii”, Mihai Eminescu, Netrebnicii care ne conduc.
Puțini dintre politicienii  din vârful Argeșului au făcut carieră în domeniul privat. Puțini au arătat că sunt în stare de ceva, prin propriile puteri, nu prin rampa de lansare numită ”politică”.  Mulți au început și continuă la stat, mai mult la stat… degeaba. Și cei ce au apucat să presteze ca particulari, unde ciolanul e ușor de ros dar greu de prins, s-au orientat spre joburi mai calde, cu birou, secretară, eventual mașină și plata pe card – toate oferite, cu generozitate, de săracul stat român.  Așa ne-am trezit, în județ, cu politicieni ”de carieră”. Sunt politicienii de ciolan, pentru carieră mai trebuie și performanță, însă aici nu e cazul.
PNL Argeș este divizat, acum, în două tabere: tabăra pro-Orban, în frunte cu Adrian Miuțescu și Liliana Murguleț și tabăra contra Orban (pro-Câțu) în frunte cu... nimeni! Unii spun că fruntea celei de-a doua tabere va fi asigurată de Alina Gorghiu care are treabă cu Argeșul numai prin locul nașterii. De fapt, doamna este cunoscută nu prin locul nașterii, nu prin isprăvile din parlament ci prin filmul în care ruga un copil să-i deschidă ca să îi dea pliante electorale. ”Mama nu este acasă, deci pa!” – i-a transmis atunci copilul, fără a se lăsa impresionat de numele neimpresionant al deputatei liberale. PNL Argeș, partid în care președinții arată multă încredere în timpul campaniilor electorale, punându-se primii pe listă la Senat sau la Camera Deputaților. PNL Argeș, care s-a repezit (ca și PSD) să își umple setea de posturi cu toți însetații de putere, chiar vopsind în galben politicieni născuți și crescuți în roșu.
PSD Argeș nu are, deocamdată, tabere declarate în lupta pentru putere. Dar sunt, întotdeauna au fost după era Nicolescu. Este condus de un fost PRM-ist, Ion Mînzînă. În vârful partidului au ajuns persoane trecute – la fel ca fotbaliștii – prin multe echipe. Încurajează feuda, transmiterea moșiei din tată în fiu. Partidul marilor stăpâni funciari din județ. Partid care și-a ridicat media cu medici de renume, cu profesori universitari sau cu lideri de sindicat ca apoi să și-o coboare, imediat, cu foști pușcăriași, cu foști membri de pe la alte partide care înjurau,cu gura plină, cei trei trandafiri social-democrați. Partid de baroni locali cu o întreagă țesătură de combinații și combinatori, țesătură dezvoltată în ani de dominare a județului. În 31 de astfel de ani.
Toți, dar toți promiteau, acum jumătate de an, în campanie, marea și sarea, râuri de lapte și miere. Cei care au câștigat sunt, acum, stane de piatră: e criză, e covid. Erau, și criză și covid, și în campanie... Ceva este, cu siguranță, în continuare: ciolan! Râurile de lapte și miere curg, însă numai pentru abonați, pentru cei cu carnet de partid. În rest?  Impotență!...

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea