Dumitru Prunariu - mesaj către tineri, în urma vizitei de la Pitești: „Nu toți veți ajunge să zburați în spațiul cosmic, dar tinzând spre domeniul științific veți ajunge undeva sus”

 

Dumitru Prunariu, primul român care a zburat în spațiul cosmic, a fost prezent, săptămâna trecută, la Muzeul Județean Argeș, unde a avut loc deschiderea expoziției intitulată generic "40 de ani de la primul zbor în spațiu al unui român - Dumitru Prunariu". La manifestări au participat elevi, profesori, oameni de știință, reprezentanți ai societății civile și ai mass-media.

Prima parte a evenimentului a constat în deschiderea vernisajului expoziției foto-documentare, care cuprinde o serie de fotografii în care sunt surprinse diversele etape de pregătire pentru zborul Misiunii Intercosmos din 1981, la care a participat și cosmonautul român Dumitru Prunariu. Câteva dintre fotografii sunt instantanee excepționale realizate în modulul de zbor, surprinzând activitățile științifice sau în regim de odihnă ale cosmonauților.

 

 

„Vă felicit că ați reușit să organizați această expoziție cu imagini inedite, unele unice, din perioada pregătirii pentru zborul cosmic și a zborului cosmic propriu-zis... Mă bucur mult că promovați astfel de activități pentru că scopul lor principal este nu numai de a informa, ci și de a atrage tinerii spre un domeniu de activitate foarte performant. Desigur, nu toți vor ajunge să zboare în spațiul cosmic, dar tinzând spre domeniul științific, vor ajunge undeva sus. Unii vor ajunge să se ocupe de partea științifică, de industrie, pentru că România are perspective frumoase în acest domeniu.”, a declarat Dumitru Prunariu.

În a doua parte a evenimentului, Dumitru Prunariu a povestit celor prezenți, în cadrul unei conferințe, întreaga aventură spațială, oferind detalii inedite despre cum a ajuns să fie selecționat pentru a deveni cosmonaut, precum și despre parcursul de-a lungul anilor în acest domeniu.

Vizita în județul Argeș a cosmonautului Dumitru Prunariu a coincis si cu Ziua Internațională a Asteroidului marcată în fiecare an în data de 30 iunie.

Expoziția "40 de ani de la primul zbor în spațiu al unui român, Dumitru Prunariu" poate fi vizitată la Muzeul Județean Argeș de luni până duminică, între orele 9.00-19.00.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea