Directorii interimari ai școlilor vor fi numiţi de către consiliile de administraţie dacă posturile nu sunt ocupate prin concurs

Senatul a adoptat, săptămâna trecută, în calitate de Cameră decizională, proiectul care prevede că directorii interimari să fie numiţi de către consiliile de administraţie ale şcolilor şi nu de inspectoratele şcolare, în cazul neocupării prin concurs a posturilor. Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii Educaţiei Naţionale, semnată de un grup de parlamentari de la USR PLUS, UDMR şi PSD, a înregistrat 75 voturi ‘pentru’, 37 ‘contra’ şi 10 abţineri.

Proiectul de act normativ a fost susţinut de senatorii USR PLUS, PSD şi UDMR, cei de la AUR s-au abţinut, iar liberalii s-au pronunţat împotrivă.
Consiliile de administraţie ale şcolilor vor avea şi atribuţia de a desemna cadrul didactic pentru funcţia vacantă de director adjunct, prevede proiectul de lege. În cazul vacantării funcţiei de director sau director adjunct, conducerea interimară este preluată de un cadru didactic titular, până la organizarea concursului, dar nu mai târziu de finalul anului şcolar. Senatorii au mai stabilit că, în cazul unităţilor de învăţământ cu predare integrală în limbile minorităţilor naţionale, directorul are obligaţia cunoaşterii limbii respective.  În aceste cazuri, numirea directorului se face cu consultarea organizaţiei care reprezintă minoritatea respectivă în Parlamentul României sau, dacă minoritatea nu are reprezentare parlamentară, cu consultarea Grupului parlamentar al minorităţilor naţionale. În cazul liceelor şi seminariilor teologice, consultarea se face şi cu reprezentanţii cultului respectiv. În ambele cazuri, în urma consultării, este necesar avizul scris, respectiv avizul/binecuvântarea în cazul cultelor.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea