Ministrul Educaţiei: De anul viitor, lucrările de la examenele naţionale vor fi corectate online

# Sorin Cîmpeanu este surprins că 20.000 de elevi de clasa a VIII-a au contestat rezultatele de la Evaluarea Naţională

20.000 de elevi au contestat rezultatele de la Evaluarea Naţională, iar acest aspect i-a dat de gândit ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu. De anul viitor, Cîmpeanu propune o nouă modalitate de a corecta lucrările de la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, dar şi de la evaluările naţionale pe care le susţin elevii din clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a.

Lucrările elevilor de clasa a VIII-a vor fi scanate chiar în sala de examen, în fața candidaților, după ce profesorii supraveghetori vor aplica pe foi un cod unic de identificare, pentru ca apoi lucrările elevilor să fie corectate online, de către profesori care nu pot comunica între ei.
“Chiar dacă este un obiectiv ambițios, o să insist să se desfășoare așa, de la anul, Evaluările Naționale la clasele a II-a, a IV-a, a VI-a, Evaluarea Națională de la clasa a VIII-a și să avem pilotare pentru Bacalaureat.
Am inițiat deja discuții la nivel național și de negociere cu Comisia Europeană, pentru a utiliza resurse în vederea informatizării evaluărilor, lucru care corespunde priorității de digitalizare existentă în educație, dar în același timp corespunde și nevoii de standardizare a evaluărilor.
Cu resursele existente la nivelul Ministerului Educației, e nevoie de un minimum de achiziții de echipamente care trebuie făcute până anul viitor și de formarea personalului implicat în evaluare. De asta am spus că s-ar putea face anul viitor, chiar dacă am precizat că e un obiectiv extrem de ambițios”, a declarat Sorin Cîmpeanu, pentru EduPedu.ro.
Ştefan Butnaru

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea