CJ Argeș se judecă cu directorul de la Evidența Persoanelor Argeș tocmai la Curtea de Apel Alba Iulia

# Președintele CJ Argeș a făcut recurs în dosarul „angajatului care nu a făcut cum a zis șefu`” # Administrația județeană – bună de plată în primă instanță!

Ion Mînzînă, președintele Consiliului Județean Argeș, a făcut recurs, la începutul lunii iunie, în procesul cu Viorel Badea, directorul executiv de la Evidența Persoanelor Argeș. Procesul este o moștenire rămasă de pe vremea lui Dan Manu, pe care Mînzînă se pare că vrea să îl ducă la... bun sfârșit. Rămâne de văzut pentru cine! Recursul procesului dintre CJ Argeș și Viorel Badea se judecă tocmai la Curtea de Apel Alba Iulia, acolo unde a fost înregistrat dosarul la data de 14 iunie 2021. Până în acest moment nu s-a stabilit primul termen în cauză. Se anunță o toamnă și o iarnă lungă pentru conducerea administrației județene, cu multe drumuri spre Alba Iulia!

 

Scandalul dintre fosta conducere a CJ Argeș și directorul executiv al Direcției Generale pentru Evidența Persoanelor (DGEP) Argeș a izbucnit în anul 2017, atunci când Viorel Badea a dispus majorarea salariilor personalului direcţiei la nivelul celor din Consiliul Judeţean, instituţie căreia i se subordona. Pentru că i-a subminat autoritatea, între Dan Manu,fostul președinte al CJ Argeș, și Viorel Badea s-a iscat un conflict. Șeful de la Evidența Populației a tras ponoasele, fiind suspendat pe motiv disciplinar, iar în cele din urmă destituit, în aprilie 2018. Lui Badea i s-au imputat „manifestări care aduc atingere prestigiului autorității sau instituției publice în care își desfășoară activitatea”, „refuzul de a îndeplini atribuțiile de serviciu” sau „încălcarea prevederilor legale referitoare la îndatoriri, incompatibilități, conflicte de interese și interdicții stabilite prin lege pentru funcționarii publici”. Conflictul s-a mutat în instanțe. Iar de atunci, Viorel Badea înregistrează victorii pe bandă rulantă.

CJ Argeș - bun de plată în primă instanță!

Pe 18 noiembrie 2020, Tribunalul Sibiu s-a pronunțat, în primă instanță, în acest dosar. Concluziile magistraților au fost că Viorel Badea a fost destituit abuziv de Consiliul Județean. Drept urmare, administrația județeană a fost obligată la plata unor despăgubiri pentru perioada în care acesta a fost dat afară din instituție, dar și a unor daune morale în valoare de 10.000 lei, respectiv a cheltuielilor de judecată. CJ Argeş a fost obligat și la publicarea hotărârii judecătoreşti pe site. Precizăm că hotărârea instanței nu este definitivă!

„Admite în parte acțiunea formulată de reclamantul Badea Viorel – Marian, în contradictoriu cu pârâtii Consiliul Judeţean Argeş, Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Manu Dan-Constantin, Secretarul judeţului Argeş, Voica Ionel si Comisia de disciplină din cadrul Consiliului Judeţean Argeş, și, în consecință: Dispune anularea Hotărârilor Consiliului Judeţean Argeş nr. 111 din 12.04.2018 și nr. 112 din 12.04.2018 precum și a Raportului de evaluare a performanţelor profesionale pentru perioada 01.01.2017-12.09.2017 din data de 31.01.2018 . Dispune reintegrarea reclamantului în funcția detinuta anterior emiterii HCJ 112/2018 si obligarea pârâtului Consiliul Judetean Arges la plata despăgubirilor egale cu salariile majorate şi reactualizate cu rata inflaţiei, drepturi calculate de la data de 23.04.2018 şi până la reintegrarea efectivă în funcţia deţinută, precum şi toate drepturile şi sporurile legale cuvenite;  Obliga pârâţii, în solidar, la plata sumei de 10.000 lei cu titlu de despăgubiri - daune morale. Obliga pârâtul Consiliul Judeţean Argeş la publicarea hotărârii judecătoreşti pe site-ul acestuia, în imediata continuare a actelor administrative sancţionatorii şi menţinerea acesteia pe toată durata afişări H.CJ. Argeş nr. 111 şi H.CJ. Argeş nr. 112 din 12.04.2018. ”, se arată în Hotărârea Tribunalului Sibiu.

Dan Manu, fostul președinte al CJ Argeș și secretarul Ionel Voica au fost obligați și la plata unor cheltuieli de judecată. „Obliga pârâţii Consiliul Judeţean Argeş, Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, MANU Dan-Constantin, Secretarul judeţului Argeş, Voica Ionel la plata către reclamant a sumei de 10.459 lei cheltuieli de judecată, respectiv 8.000 lei Consiliul Judeţean Argeş și câte 1.229 lei ceilalti 2 pârâți. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare și care se depune la Tribunalul Sibiu sub sancțiunea nulității”, se mai arată în hotărârea Tribunalului Sibiu.
Consiliul Județean Argeș a făcut recurs, iar procesul s-a mutat la Curtea de Apel Alba Iulia.

În urma proceselor cu Badea, CJ Argeș a plătit 66.000 de lei

Pe 25 septembrie 2019, Viorel Badea a câștigat prin hotărâre definitivă, la Curtea de Apel Alba Iulia, anularea Hotărârii Consiliului Judeţean Argeş nr. 187/27.07.2017 privind suspendarea raportului său de serviciu ca director executiv. Instanța a menținut atunci hotărârea Tribunalului Sibiu de obligare a pârâţilor „la plata despăgubirilor reprezentând drepturile salariale datorate reclamantului, începând cu data de 13.09.2017, actualizate cu rata inflaţiei”. Cum nu și-a primit banii, conform hotărârii instanței, directorul executiv de la DGEP Argeș a trecut la executarea silită. Consiliul Județean Argeș a fost bun de plată, plătind din banii argeșenilor suma de 66.000 de lei, din care aproximativ 6.000 de lei au reprezentat numai cheltuielile de executare.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea