Adrian Miuțescu - de la 3.200 de lei pe lună în 2019 la 34.000 de lei pe lună în 2020

# I-a priit în perioada Guvernului Orban! # Drept mulțumire, Miuțescu declară tare și răspicat: „Îl susțin pe Ludovic Orban, indiferent ce se va întâmpla!” # Venituri mari, rezultate politice puține!

Anul 2020 a fost un an fast din punct de vedere financiar pentru Adrian Miuțescu, președintele PNL Argeș. Revenirea la guvernare a Partidului Național Liberal și prietenia sa cu Ludovic Orban a făcut ca Miuțescu să-și mărească de 10 ori veniturile financiare pe lună, comparativ cu anul 2019. Conform ultimei sale declarații de avere, semnată pe 8 iunie 2021, reiese că pe parcursul anului trecut Miuțescu a obținut venituri de peste 406.000 lei. Dacă împărțim veniturile totale la 12 luni, înseamnă că acesta a obținut aproape 34.000 de lei pe lună, venituri provenite exclusiv din diverse funcții la stat.

 

În 2020, șeful PNL Argeș a prestat ca președinte la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului (AAAS), ca membru în Comitetul Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări și ca membru în Consiliul de Administrație de la Romaero. Conform declarației de avere, Adrian Miuțescu a obținut următoarele venituri:
- președinte la Autoritatea pentru Administrarea Activelor Statului:  118.686 lei;
- membru în Comitetul Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări, fiind remunerat de către Banca de Export-Import a României EXIMBANK - S.A.: 257.916 lei;
- membru în Consiliul de Administrație de la Romaero: 24.580 lei;
- deputat: 4.635 lei;
- consilier județean la Consiliul Județean Argeș: 547 lei.

 

Venituri de 10 ori mai mici în 2019 ca în 2020

Când PNL-ul nu a fost la putere, și veniturile lui Adrian Miuțescu erau unele mai mici. În 2019, conform declarațiilor de avere, Miuțescu avea venituri totale de doar 39.000 de lei, adică aproximativ 3.200 de lei pe lună. O parte dintre bani (26.850 de lei) proveneau atunci din mediul privat, de la firma SC SMARIAGE MOMENT SRL, unde acesta deținea funcția de consilier director general. La veniturile sale era adăugată și indemnizația de consilier județean (12.044 lei).

În 2021, Miuțescu și-a deschis un depozit bancar de 500.000 de lei

Și pentru că i-a mers foarte bine în ultimul an, Adrian Miuțescu și-a deschis în bancă, pe parcursul anului 2021, un depozit de 500.000 de lei. Pentru vremuri mai grele!

Venituri mari, rezultate politice puține

Dacă din punct de vedere financiar, Adrian Miuțescu a stat foarte bine, nu același lucru s-a întâmplat și din punctul de vedere al rezultatelor politice. PNL Argeș a obținut rezultate catastrofale la alegerile parlamentare din decembrie 2020, fiind clasată, în urma procentului obținut, în ultimele 6 organizații liberale din țară. PNL Argeș a obținut un scor mai bun doar față de organizațiile din Brăila, Buzău, Mureș, Covasna și Harghita.
De asemenea, președintele PNL Argeș s-a înhămat rapid în barca lui Ludovic Orban. Deputatul Adrian Miuțescu, a declarat, recent, că, împreună cu echipa sa, îl susține necondiționat pe Orban pentru un nou mandat de președinte al Partidului Național Liberal. “Pentru președinția partidului noi îl susținem pe Ludovic Orban, care este un prieten al Argeșului. Dacă nu l-am susține înseamnă că nu avem verticalitate, nu avem coloană vertebrală. Nu poți spune că nu mai mergi cu un om care te ajută, care pune pe masa Guvernului proiectele Argeșului, care a venit de o sută de ori în județ în ultimii patru ani! Adrian Miuțescu și echipa lui susțin la președinția partidului candidatura lui Ludovic Orban, indiferent ce se va întâmpla!”, declara Adrian Miuțescu.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea