Ministrul Educaţiei: „Profesorii care au avut erori mari de evaluare nu vor mai corecta niciodată”

Profesorii-evaluatori de la Bacalaureat sau Evaluarea Națională care „au greșit flagrant” în corectarea lucrărilor candidaților cu diferențe uriașe de puntaj ar putea „să nu mai corecteze vreodată” lucrări sau „cel puțin să nu mai corecteze până când nu dovedesc că vor putea să facă evaluări corecte”, a declarat vineri seară ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, la Digi24.

 

Anul acesta, Evaluarea Naţională a absolvenţilor de clasa a VIII-a a ridicat mari semne de întrebare. 20.000 de elevi din toată ţara au contestat notele primite, 12 de elevi au primit note mai mari la recorectare, iar 6000 de elevi au fost notaţi mai puţin faţă de rezultatele iniţiale. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat deja că în 2022 lucrările se vor corecta online. Tot Cîmpeanu a spus că profesorii evaluatori care au făcut erori grave la nu vor mai putea participa la corectare, în anii următori.

“Îmi place să cred că profesorii care au avut erori mari de evaluare nu vor mai corecta niciodată.  Din cele peste 20.000 de contestații la Evaluarea Națională au rămas cu note neschimbate mai puțin de 2.000. Mai exact este vorba de circa 1.800 de contestații. Peste 12.000 au fost evaluate cu notă în plus în favoarea elevului și din păcate au fost și aproape 6.000 de note care s-au schimbat în minus. Au fost șapte note la limba română, patru note la matematică și o notă la limba maternă unde diferențele a fost extrem de mari, de până la 3,5 puncte.Cei care au făcut astfel de erori de trei puncte și jumătate îmi place să cred că nu vor mai corecta niciodată.”, a spus Cîmpeanu, potrivit Edupedu.ro.

În schimb, la Bacalaureat au fost 56.000 de contestații și că după analizarea lor, 53.000 de note au fost modificate. Au fost 16 situații în care diferența de note a fost de 3 - 4 puncte „În urma analizei celor aproape 56.000 de contestații, în scădere față de anul trecut când am avut aproape 63.000 de contestații, un lucru pe care urmează să-l analizăm în amănunt, au fost modificate notele pentru aproape 53.000 de lucrări. Două treimi din note au fost modificate în plus și o treime în minut, din cele 53.000 de note schimbate. Mai exact, este vorba de 52.874 de note care au fost modificate în urma contestației. Drept urmare, un număr de 2.467 de elevi au promovat bacalaureatul în raport cu situația de dinainte de contestații.”, a mai precizat ministrul Educației.
Ştefan Butnaru

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea