Alina Manea, după ce a fost numită inspector general la ISJ Argeș: „Am venit om și vreau să plec om”

Profesoara Alina Manea, fosta directoare a Colegiului „Ion C. Brătianu” a fost numită, prin ordin de ministru, în funcția de inspector școlar general al județului Argeș.  Aceasta va asigura interimatul până la organizarea unui concurs. Alina Manea a înlocuit-o în funcție pe Liliana Murguleț, care a fost înlăturată subit după ce i-a fost cerută demisia de senatoarea Alina Gorghiu, în urma unor acuzații nedovedite că ar fi implicat „politicul în școală și elevii în politică”. Din acest motiv, profesoarei Alina Manea i se reproșează faptul că a acceptat funcția de inspector școlar general.

 

„Cred că opțiuni sexuale, politice și religioase putem să avem oricare, dar e bine să ne respectăm și întâi să îl lăsăm pe om să dovedească și apoi să îl etichetăm.  (…) Este foarte neplăcut pentru un om, care a muncit o viață și care a ridicat o școală din temelii, să vină și să fie etichetat, și pus la zid, și împroșcat cu noroi doar pentru că ne place să ne aliniem unor lucruri pe care eu le dezavuez continuu. Eu am venit aici doar din motive profesionale. Contextul este cel pe care îl cunoașteți cu toții și puteți avea opinii despre el... Eu sunt venită aici să fac treabă și asta vreau să fac, deși sunt un om foarte obosit, pentru că vin după un mandat la Colegiul „Brătianu”, în care am muncit enorm și asta vă pot confirma sutele și miile de părinți care au trecut acolo și pe care nu îi cunosc. Eu sunt om de școală, care și-a sacrificat și familia, aceea pe care o am, pentru acea școală. Nu îmi place să mă laud, dar, când sunt nevoită, trebuie să spun niște lucruri pe nume. În astfel de momente, protocolar, toată lumea te felicită. Nu am simțit în niciun fel aceste felicitări, pentru că știu ce mă așteaptă aici și în ce moment contextual am preluat eu, și la ce m-am supus, dar mi-am asumat. Am venit om și vreau să plec om, nu vreau altceva. Nu mi-am dorit să ajung director la „Brătianu”, nu mi-am dorit să ajung inspector general la IȘJ Argeș. Se pare că nu trebuie să îmi doresc în continuare niște lucruri ca să mi se întâmple. Nu mi-am dorit în sensul de uneltire sau beneficiu contextual. Chiar nu m-a forțat nimeni. Am primit un credit, pe care vreau să îl onorez atât timp cât va trebui, nici mai mult nici mai puțin”, a precizat prof. Alina Manea.
Întrebată dacă au fost găsite anumite probleme în fruntea Inspectoratului Școlar Județean Argeș,  profesoara Alina Manea a mai adăugat următoarele: „Este prematur în a mă exprima și nu cred că am autoritatea, în acest moment, să spun dacă este ceva în regulă sau nu în Inspectoratul Școlar. Nu am nici prerogativa să fac acest lucru, pentru că există organe speciale care se ocupă, care auditează astfel de situații. Am găsit o echipă care m-a primit cu brațele deschise”, a mai spus Alina Manea.
A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea