Alina Gorghiu a târât Inspectoratul Şcolar Argeş într-un scandal naţional

# Fosta șefă a ISJ – acuzată (fără probe) că a folosit elevi pentru alegerile din PNL Piteşti

Senatorul PNL, Alina Gorghiu, a postat pe Facebook un mesaj plin de venin la adresa inspectorului şcolar general al ISJ Argeş, Liliana Murguleţ. Pentru că aşa i-a şoptit o păsărică, Gorghiu a declarat că Liliana Murguleţ a folosit elevi de liceu drept votanţi la alegerile PNL Piteşti, care au avut loc pe data de 4 iulie. De fapt, Alinuţa (argeşeancă de-a noastră) e supărată că şefia PNL Piteşti a fost câştigată de Gelu Tofan. Aşa că a dat cu bobii şi a aflat că doamna Murguleţ a înscris elevi în PNL, elevi care l-ar fi votat pe Tofan. Informaţia nu a fost dovedită, dar cum Gorghiu e mare vedetă la nivel naţional, enunțurile ei au făcut valuri.

 

Povestea scrisă de Gorghiu pe Facebook e un fel de Teoria conspiraţiei. Senatoarea povesteşte ce a făcut şefa ISJ Argeş, dar nu prezintă nicio sursă credibilă. De unde a aflat de aşa-zisele fapte, vreo dovadă, ceva... Adevărul e că premierul Florin Cîţu era vizibil afectat de faptul că la Piteşti a câştigat omul lui Orban, Gelu Tofan. Deci, prim-ministrul nu pupă niciun  vot de la organizaţia municipală la Congresul PNL din septembrie. Şi cum Alinuţa face parte din tabăra lui Cîţu, era şi ea la fel de afectată de rezultat. Aşa că a bombardat-o pe Liliana Murguleţ. Şi noi zicem că-n propoziţie nu e vorba doar de doamna Murguleţ, ci de Inspectoratul Şcolar Argeş care, după acuzaţiile lui Gorghiu, a fost văzut ca o masă de manevră pentru culisele politicii liberale.
Reacţia Lilianei Murguleţ a fost publicată de site-ul edupedu.ro:
„Vă spun că sunt mai mult decât sunt siderată. Eu sunt un om care prețuiește copilul, elevul. Eu nu amestec lucrurile. Dacă doamna preia informații pe care nu le poate proba, pe care nu le poate asocia cu mine, atunci este o problemă.
Suntem așezați în perspective diferite, sunt alegeri interne în partid, cu siguranță în echipe diferite și cum n-a putut să îmi găsească neconformități cu ce fac eu la inspectorat, au găsit de cuviință să îmi arunce pe spate lucruri de genul acesta.
Sunt aici inspector școlar general de 10 luni de zile, am făcut lucruri foarte bune pentru sistem, sistemul a văzut exact ce tip de activitate desfășor eu la ISJ, niciodată nu am amestecat activitatea mea din plan profesional cu activitatea mea din plan politic pentru că eu sunt un om cu o carieră respectabilă în spate și nu am să permit niciodată nimănui, indiferent cum se numește, să lanseze niște acuzații false complet care să îmi pună activitatea în umbră. Deci eu vă spun că acuzațiile pe care le face doamna nu au absolut nicio legătură cu mine; absolut niciuna.”, a declarat şefa ISJ Argeş.
Ştefan Butnaru

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea