ŢEAPĂ! Niciun leu pentru EDUCAŢIE, la rectificarea bugetară!

Veste neaşteptată! Ministerul Educaţiei nu va primi niciun ban la rectificarea bugetară care ar putea avea lor în luna august. Se pare că domeniile de interes sunt altele, iar educaţia rămâne tot nefinanţată. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, spunea în urmă cu o lună că va fi nevoie de suma de 150 de milioane de lei la rectificare, iar vicepremierul Dan Barna a declarat că cele trei domenii de interes la rectificare sunt: transporturi, sănătate și administraţie publică.

„România Educată” a lui Iohannis va rămâne tot la coada priorităţilor. Deşi sistemul de învăţământ traversează frământări severe, iar decidenţii s-au întrecut în promisiuni care mai de care mai atractive, adevărul e că abia în 2022 Educaţia va mai fi finanţată.
„La rectificarea bugetară resursele suplimentare venite din creșterea economică vor merge pe trei direcții – transporturi, zona de sănătate și autoritatile locale, pentru proiecte de investiții. Aceasta a fost discuția mea cu premierul”, a declarat Dan Barna., potrivit presei centrale.
„Legea Educaţiei Naţionale prevede preluarea creşelor în sistemul de educaţie începând cu luna septembrie a acestui an. În creşele din Româna, în momentul de faţă, avem 22.000 de copii, avem 4% din copiii de această vârstă care au la dispoziţie servicii în creşe. (…) Vom vedea dacă suntem pregătiţi, dacă se prorogă sau dacă nu se prorogă preluarea creşelor în sistemul de educaţie de la autorităţile locale. Atunci când se preiau aceste creşe, spre exemplu, la un cost standard definit de 15.000 de lei un copil în creşă, faţă de 7.400 de lei, spre exemplu, un copil în grădiniţă, ar fi vorba de un buget considerabil”, spunea Cîmpeanu, pe 19 iunie.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea