Ministrul Educaţiei: ”Din 2023 am putea avea examen de admitere la liceu!”

O nouă surpriză pentru elevi! Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că liceele pot organiza admitere pentru clasa a IX-a. Nu se va renunţa însă la Evaluarea Naţională. La acest moment nu e nimic bătut în cuie, dar Cîmpeanu spune că admiterea ar putea avea loc începând din anul 2023. Vestea pare să nu-i încânte nici măcar pe profesori. La acest moment, nu se ştie dacă elevii care vor susţine admitere, vor trece şi prin Evaluarea Naţională.

”Dacă vom avea concurs de admitere în liceu, acesta va fi voluntar. Acest concurs va fi înainte de Evaluarea Naţională. Acest concurs se va baza pe curriculum-ul existent deja. Acest concurs va fi organizat în toate şcolile în aceeaşi zi, cu începere la aceeaşi oră. Acestea sunt lucrurile clare. Cât priveşte întrebarea dacă vor susţine şi examen de Evaluare Naţională şi concurs urmează să răspundem”, a explicat Cîmpeanu, la finalul şedinţei de Guvern, în care s-a adoptat memorandumul privind proiectul ”România Educată”, potrivit Digi24.ro.
Am stat de vorbă cu un profesor care predă la Şcoala Gimnazială „Adrian Păunescu”, din Piteşti pentru a afla ce părere are despre introducerea admiterii la liceu.
„Sunt profesor cu vechime în sistem, dar cred că reformele prin care a trecut învăţământul de-a lungul anilor nu a adus beneficii pentru elevi. Anual asistăm la schimbări, fiecare ministru vine cu idei noi, iar asta îi bulversează pe copii şi pe profesori. Ani de zile, Evaluarea Naţională şi repartiţia computerizată au funcţionat foarte bine. Domnul ministru vrea acum admitere la liceu. Va fi un experiment, iar cei care vor avea de pierdut sunt elevii”, a declarat profesorul pentru săptămânalul „Atitudine în Argeş”.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea