Cinci medii de 10 la Definitivat în Argeș. Vezi cine sunt cadrele didactice cu nota maximă

Rata de promovare la examenul naţional de Definitivat 2021 în învăţământul preuniversitar (medii mai mari sau egale cu 8) este de 72,90%, în creştere cu peste 3,5% față de anul trecut (69,17%), a anunţat Ministerul Educaţiei. Din totalul celor 7.931 de candidaţi cu lucrări evaluate, 187 au fost notaţi cu 10.

În județul Argeș, procentul de promovare la sesiunea 2021 înregistrat în urma desfășurării probei scrise din cadrul examenului național pentru definitivare în învățământul preuniversitar este de 71,13%. Au fost declarați promovați înainte de înregistrarea și soluționarea eventualelor contestații, 138 de candidați cu medii între 8 și 10.

Precizăm că pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obținute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale. La proba scrisă din această sesiune au fost prezenți 201 candidați. Dintre aceștia, 102 au obținut note cuprinse între 8 și 10.

# Cadrele didactice de 10 din Argeș

În Argeș, cinci persoane au obținut media 10. Patru dintre ei au dat examen la Limba română și literatura pentru copii și Metodica activităților instructiv-educative în grădinița de copii:

Fintoiu Denisa-Semida educatoare la Școala Gimnazială Nr. 1 Micești;

Văduva Ileana Ștefania - educatoare la Grădinița cu Program Prelungit „Motanul Încălțat” Pitești;

Nicolae Elena Ramona - învățător la Școala Gimnazială "Mircea cel Bătrân" Pitești;

Pătru Adina Maria - educatoare la Grădinița cu Program Prelungit "Ray Kindergarten” Ștefănești.

Ultima medie de 10 în Argeș îi apaține lui Didiță Dan Constantin - profesor la Școala Gimnazială "Mircea cel Bătrân" Pitești. ACesta a dat examen la disciplina „Educație Fizică și Sport” .

Rezultatele finale după contestații vor fi publicate în centrele de examen și pe definitivat.edu.ro, în data de 28 iulie. Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, un cadru didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea