Corpul „B” al Universității din Pitești - în continuare fără autorizație ISU

# Dumitru Chirleșan: „Suntem la a doua reziliere. Căutăm contractant ca să terminăm”

Universitatea din Pitești pare urmărită de ghinion! Deși încearcă de mai mulți ani să obțină avizul de funcționare din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Arges la Corpul „B” al instituției, lângă Rectorat, acest lucru nu a putut fi dus la capăt din cauza constructorilor neserioși. Deși sunt bani pentru lucrare, nu se găsesc meseriași care să o realizeze. Conform rectorului Dumitru Chirleșan, UPIT a reziliat deja al doilea contract pentru acest obiectiv. Deși contractul a fost atribuit, conform SEAP,  firmei Lumida SRL din Pitești, în vara anului trecut, cu suma de 2.056.631,72 lei (fără TVA), lucrările au bătut pasul pe loc. Pe 31 martie 2021, contractul a fost reziliat.

„Cu remedierile ISU suntem la a doua reziliere. Am mai reziliat un contract. Căutăm contractant să terminăm”, ne-a precizat rectorul Dumitru Chirleșan.

 

Deși lucrările trebuiau realizate până la sfârșitul anului 2020, firma nu a respectat contractul. „Constructorului ( Lumida SRL n. red.) i-am mai dat la dispoziție, în ianuarie, un termen de două luni că au promis că vin cu zeci de muncitori peș antier și termină. Pe la sfârșitul lui ianuarie nu era nimeni. Era pustiu. (...)  La 31 martie am încheiat contractul. Ne ocupăm de alții”, mai precizează rectorul Universității din Pitești.

Dumitru Chirleșan: „Să ai banii și să nu dai înainte din lipsă de contructori”

Corpul B al Universităţii Piteşti, din Târgul din Vale, trebuie adaptat conform cerinţelor ISU. Lucrările se află pe ultima sută de metri, dar noul an universitar va începe în noua clădire fără ca această să aibă autorizație ISU. Și asta din cauza constructorilor.

„Să ai banii și să nu dai înainte din lipsă de contructori. E chiar de necrezut. (...) Era un obiectiv pe care voiam să funcționeze în toamnă. După cum merg lucrurile nu cred că va funcționa... O să ne asumăm riscul de a da drumul la studenți, o lună-două, până se termină lucrările rămase de făcut. Dar e păcat pentru că putea fi gata la timp. Noi am echipat clădirea, am băgat 2 milioane de lei în echipamente. Toate sălile sunt la fel!”, a mai adăugat rectorul Dumitru Chirleșan.

Ce lucrări trebuia să realizeze firma Lumida SRL

Lucrările, care trebuiau realizate de firma piteșteană Lumida SRL, în vederea obținerii avizului de funcționare din partea ISU Arges la Corpul „B” al Universității din Pitești sunt următoarele: lucrări de rezistenţă; lucrări de arhitectură; instalaţii de ventilaţie (desfumare): trape evacuare fum aulă - introducere aer de compensare în aulă - introducere aer de compensare în atrium - evacuarea fum atrium; instalații electrice: instalaţii electrice interioare pentru desfumare - instalaţii electrice iluminat de siguranţă - instalaţie semnalizare incendiu deasupra plafonului fals - instalaţie semnalizare incendiu sub plafonul fals; instalaţii sanitare: instalaţii hidranţi interiori şi coloane uscate - lucrari exterioare de alimentare cu apă; procurare instalaţie semnalizare incendiu amplasată sub plafonul fals; organizare de șantier – lucrări de construcții.

Urmează ca în perioada următoare Universitatea din Pitești să scoată, din nou, la licitație restul de lucrări pentru a putea obține avizul ISU.

 

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea