Blamată de Manu, promovată de Mînzînă! Consilierul juridic Tatiana Eftime - director general la DGASPC Argeș

# În 2016, și-a dat demisia din fruntea Spitalului de Pediatrie după ce a cumpărat un telefon de serviciu din donațiile spitalului # „Am cerut un telefon în care eu să pot vedea imaginile de pe camerele de supraveghere de la spital. Acum că știu că sunt camerele pe telefon îi mai disciplinez puțin (pe angajaţi)”, declara aceasta

Schimbare la conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Argeş. Iuliana Matei, cea care a îndeplinit funcția de director general interimar al instituției în ultimul an, de când Adrian Macovei a ieșit la pensie,  se întoarce de la 1 august în funcția de director adjunct,  în locul ei urmând să fie numită o nouă persoană de către Consiliului Județean Argeș.

Decizia este una surprinzătoare, mai ales că activitatea la DGASPC merge bine, neexistând conflicte sau alte probleme.

În  locul Iulianei Matei a fost numită Tatiana Eftime, consilier juridic la CJ Argeș. De precizat că ultima dată când Tatiana Eftime a deținut o funcție de director la o instituție publică s-a terminat cu scandal pentru aceasta. În octombrie 2016, Dan Manu, fostul președinte al CJ Argeș, îi cerea demisia Tatianei Eftime din funcția de director interimar la Spitalul de Pediatrie Pitești după ce aceasta și-a achiziţionat un telefon de serviciu, de peste 3.000 de lei, din donaţiile sau sponsorizările unității medicale.
Deranjant a fost și motivul pentru care Tatiana Eftime și-a dorit un telefon de serviciu performant. Aceasta şi-a argumentat necesitatea respectivului aparat pentru că astfel avea acces la înregistrările live ale camerelor video de la spital pe telefon, în acest mod reuşind să supravegheze activitatea spitalului, adică pe angajaţi şi pacienţii acestora.
„Am vrut un telefon care să aibă o memorie mare. Vreau să vă și arăt ca să înțelegeți. Am cerut un telefon în care eu să pot vedea imaginile de pe camerele de supraveghere de la spital. Nu e normal să le aibă managerul? Mai vreau și eu să știu ce se întâmplă pe aici. Nu am timp să mă uit. Acum că știu că sunt camerele pe telefon îi mai disciplinez puțin (pe angajaţi n. red). Am cerut decât ca telefonul să aibă memorie. Eu nici nu mă pricep la tehnic”, preciza Tatiana Eftime, în 2016, pentru presa locală.
De precizat că Tatiana Eftime și-a dat demisia la scurt timp după ce Dan Manu, președintelele de atunci al CJ Argeș, a precizat că îi va revoca mandatul de director interimar la Spitalul de Pediatrie .

Ion Mînzînă: „Ne dorim să întărim echipa managerială”

Ion Mînzînă își pune un om de încredere în fruntea DGASPC Argeș. Președintele CJ Argeș susține că prin noua numire va fi întărită echipa managerială, fără a da un motiv anume care să susțină schimbarea.
“Postul de director general al D.G.A.S.P.C. Argeș a rămas vacant, încă de anul trecut, după pensionarea domnului Adrian Macovei. În această perioadă, a fost numită doamna Iuliana Matei director general interimar. Perioada de interimat a expirat iar doamna Iuliana Matei revine pe funcția pe care o ocupa înainte, funcția de director adjunct. Începând cu 1 august, va fi numită o altă persoană ca director general interimar, o persoană care să cunoască administrație, cu experiență în implementarea proiectelor și, de ce nu, care să cunoască și sistemul de protecție socială. În acest sens am notificat  și Agenția Națională a Funcționarilor Publici. În fapt, noi ne dorim să întărim echipa managerială pentru că  Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului are în implementare multe proiecte cu finanțare europeană fiind și o instituție mare, cu multiple responsabilități în domeniul protecției sociale, fie că vorbim de copii sau de adulți” – președinte Consiliul Județean Argeș, Ion Mînzînă.
Am stat de vorbă  și cu Tatiana Eftime, despre numirea în funcția de director general la DGASPC Argeș: „La acest moment, nu am nicio numire. În momentul în care va fi una , vă aștept și discutăm”, ne-a precizat aceasta. Tatiana Eftime a mai deținut această funcție între 2001-2002.

Iuliana Matei: „A fost un an greu, dar am reușit să le trecem  cu bine pe toate”

Despre schimbarea sa din funcția de director general la DGASPC Argeș, Iuliana Matei ne-a precizat următoarele: „De la 1 august revin pe postul meu de director general adjunct. Îi asigur pe colegii mei că voi fi alături de ei în continuare și vom face echipă în continuare și vom desfășura activitatea în beneficiul tuturor celor care ni se adresează nouă. Vreau să le mulțumesc tuturor colegilor mei cu care am făcut o echipă și lucrurile au mers bine. A fost un an greu, dar cu implicare, cu dăruire, cu muncă în echipă am reușit să le trecem  cu bine pe toate”, ne-a precizat Iuliana Matei.
În ceea ce privește motivul schimbării, aceasta nu a vrut să comenteze spunând că decizia aparține Consiliului Județean.
După ce nu i-a mai fost prelungit interimatul în fruntea instituției, aceasta a transmis o scrisoare de recunoștință colegilor, care a fost postată și pe Facebook. Iuliana Matei va reveni pe postul de director adjunct, post ocupat prin concurs din 2017.
„Dragi colegi,
Doresc să vă anunț pe această cale că, începând cu data de 1 august, îmi voi încheia mandatul de Director General al DGASPC Argeș. Știm cu toții că orice funcție este trecătoare și important este ca pe acolo pe unde treci să lași o imagine frumoasă în urma ta și să îți pui amprenta din punct de vedere profesional, dar mai ales uman, pe sufletele oamenilor cu care lucrezi. Iar asta nu ține de cantitatea, ci de calitatea timpului petrecut în locul în care, la un moment dat, au fost oameni care au crezut în tine și ți-au dat șansa de a fi acel căpitan pe care echipa ta se poate baza, în orice moment.
Sunt momente emoționante pentru mine și aș vrea prin aceste rânduri, să vă mulțumesc fiecăruia în parte, pentru că am reușit, împreună, să fim o adevărată echipă. A fost un an greu, cu multe provocări, cu momente de decizii radicale, luate pentru siguranța sufletelor de care avem grijă, dar și în sprijinul celor care ne ajută zi de zi să ne împlinim misiunea. Fără sprijinul Dumneavoastră, fără încredere și fără sacrificii făcute ca într-o familie, nu am fi reușit. Pentru toate realizările în acest an de mandat, pentru faptul că am reușit să găsim calea spre dialog, indiferent de subiectul dezbătut, pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o, pentru că ați demonstrat că puterea echipei este cea mai importantă în clipele de bucurie, dar mai ales în momentele dificile, VĂ MULȚUMESC! Îmi doresc ca munca noastră, a tuturor, să fie apreciată în continuare la adevărata ei valoare, iar tot ce am realizat în toți anii de existență ai instituției noastre, nu doar în ultimul an, să fie valorificat așa cum se cuvine. Și sper ca indiferent cine va veni la conducerea Direcției, să vadă în fiecare dintre dumneavoastră, acei oameni dedicați, gata oricând să ofere cu inima deschisă din experiența lor, pentru a fi speranță pentru semeni.
Personal, pentru omenia de care dați dovadă, într-o lume în care predomină egoismul și indiferența, pentru că sunteți parte a unui întreg, pentru profesionalism și dedicare, MULȚUMESC! Sunteți minunați! Eu vă asigur că voi rămâne aceeași colegă pe care vă puteți baza și voi face tot ce depinde de mine, ca Director General Adjunct, pentru ca misiunea noastră să meargă mai departe!
Cu prețuire,
Iuliana Matei”.

În urma postării, au fost publicate sute de mesaje de susținere și apreciere față de Iuliana Matei din partea argeșenilor.
A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea