Îngheaţă salariile bugetarilor! Datoria externă a României, aproape la 50% din PIB

Veşti proaste! Datoria externă a României se apropie vertiginos de pragul de 50% din PIB, iar asta va pune o presiune uriaşă pe populaţie. Angajaţii din sistemul public riscă să le fie îngheţate salariile, dar premierul Florin Cîţu lungeşte pelteaua şi nu recunoaşte că inevitabilul se va produce în cel mai scurt timp. La ora asta, datoria externă a ţării a ajuns la 49,7%, iar previziunile privind îngheţarea salariilor bugetarilor se vor adeveri curând. Dar primului ministru nu-i convine să discute despre acest subiect. Nu acum! Congresul PNL bate la uşă, iar Cîţu are nevoie de o imagine curată.

Şeful Guvernului, Florin Cîţu, a fost întrebat dacă vor îngheţa salariile bugetarilor atunci când datoria publică va ajunge la 50% din PIB. Răspunsul premierului a fost cam evaziv:

 

„Să ajungă la 50% întâi. Este vorba de estimări deocamdată. Haideţi să vedem – datoria, ca procent din PIB, are două elemente: una este datoria publică, cealaltă este PIB-ul nominal. PIB-ul nominal a crescut mult mai rapid decât ne aşteptam. Nu ştiu dacă vom ajunge la 50%. Vom vedea când ajungem la 50%. În acelaşi timp, este o recomandare, nu este o lege.  Vom vedea ce se va întâmpla atunci, dar eu vă aduc aminte că în sectorul public, la începutul anului, am îngheţat salariile în sectorul public, înainte de a avea această trecere peste 50%. Deci nu aici este problema”, a declarat Florin Cîţu, potrivit News.ro.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea