Evoluţia lucrărilor de infrastructură este pusă în pericol de creşterile preţurilor la materialele de construcţii din ultimul an

 

Nouă sectoare de auto­stradă pentru România se află în stadiu de pro­iec­tare la Com­pania Na­ţională de Admi­nis­trare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), lungimea totală a acestora fiind de peste 240 de kilometri, potrivit informaţiilor furnizate de companie la solicitarea ZF.

„Atragerea şi direcţionarea eficientă a fondurilor europene în infrastructură (aproape 8 miliarde de euro, respectiv 27% din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă) pot reprezenta motorul ciclului de creştere economică postpan­demică sustenabilă din România“, spun reprezentanţii KeysFin, furnizor de servicii de business information.

 

Doar că prețurile la materialele de construcții, în unele cazuri s-au dublat, iar calculele făcute de cei care întocmesc Caietele de Sarcini nu mai corespund realității. Creșterea salariului minim, de care se discută de la un timp este, de asemenea, în măsură să întârzie licitațiile pentru proiecte mari.

 

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea