Comunicat Asociația Investitorilor la SIF-uri (AISIF.RO)

În data de 02 august 2021, Asociația Investitorilor la SIF-uri (AISIF) a trimis conducerii SIF Banat Crișana (SIF1) o interpelare în care cere o serie de lămuriri de interes pentru toți cei care sunt acționari la SIF-uri.

Informarea solicitată de asociația noastră privește decizia de vânzare a unui hotel din Hunedoara și de două programe de răscumparare de acțiuni votate pe 27.04.2020 și 02.11.2020.

Redăm mai jos conținutul punctelor din interpelarea adresată SIF1.

1) SIF Hoteluri, care este o societate cotată deținută în proporție de 99% de SIF1, a decis vânzarea unui hotel în orașul Hunedoara. Hotelul are o suprafață desfășurată de 6.163,44 m2 și 103 camere, iar prețul de vânzare stabilit este de 1,1 milioane euro fără TVA. Un preț de sub 180€ pe metru pătrat plătit pentru un hotel complet echipat care până acum câteva luni era în stare de funcționare pare extrem de mic. Vă rugăm să ne comunicați motivul pentru care s-a decis vânzarea unui activ valoros al SIF Hoteluri cu un asemenea preț derizoriu!

2) Investitorii SIF1 așteaptă cu nerăbdare derularea celor două programe de răscumpărare a unui total de 30.000.000 de acțiuni, votate de acționari pe 27.04.2020 și pe 02.11.2020. Vă rugăm să ne precizați dacă există vreo posibilitate ca aceste hotărâri ale acționarilor să nu fie respectate de conducerea SIF1? Având în vedere faptul că mai multe astfel de hotărâri ale acționarilor SIF1 nu au fost respectate pe deplin de conducere în ultimii ani, avem suspiciunea că nici de această dată nu vor fi. Pentru ca răscumpărarea să aibă succes în folosul investitorilor, vă sugerăm să oferiți prețurile maxime votate de acționari: 4,9665 lei/acțiune pentru cele 15.000.000 de acțiuni din programul votat prin hotărârea nr. 2 din 27.04.2020 și respectiv 5,1020 lei/acțiune pentru răscumpărarea celor 15.000.000 acțiuni care fac obiectul programului stabilit prin hotărârea nr. 3 a AGEA din 02.11.2020. În cazul în care veți oferi un preț mult sub VUAN (activul net pe acțiune) investitorii în mod normal și previzibil nu vor subscrie.

Investitorii SIF1 solicită să existe cât mai multă transparență din partea conducerii și beneficii reale de pe urma deținerii lor. În mod firesc, dumneavoastră sunteți angajații lor.

În ultimii ani conducerea SIF1 a avut de câștigat în mod concret prin salarii și bonusuri, inclusiv răscumpărări de acțiuni, mai mult decât adevărații proprietari, aceștia din urmă neprimind niciun dividend în ultimii 6 ani de zile. Acest lucru este inacceptabil. Vă rugăm să ne aduceți lămuriri, dacă intenționați să schimbați această stare de fapt prin răscumpărări reale și substanțiale de acțiuni și prin dividende.

Cu Stimă, Director Executiv Marius Pop

Asociația Investitorilor la SIF-uri

www.aisif.ro

facebook.com/AsociatiaInvestitorilorSIF

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea