Tulpina Delta ameninţă România. Ministrul Sănătăţii: La mijlocul lui septembrie vom avea peste 1.600 de cazuri pe zi

Ne aşteaptă o toamnă cu mari probleme din cauza ameninţătoarei tulpini Delta. După o vară în care românii au gustat din plin relaxarea, urmează un septembrie sub semnul COVID-ului. Institutul Național de Sănătate Publică estimează că numărul românilor care vor fi infectaţi cu tulpina Delta va creşte simţitor la jumătatea lunii septembrie, însă ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat că se aşteaptă ca valul IV COVID să ia amploare în România, mai devreme de 15 septembrie.

”Ei au estimat că la mijlocul lui septembrie vom avea peste 1.600 de cazuri pe zi. Dar, la cum evoluează lucrurile, le vom trimite să le reanalizeze pentru că s-ar putea ca evoluția să fie mai rapidă și numărul de cazuri să apară mai repede decât 15 septembrie.

 

În primul rând, avem acest obiectiv comun, de a nu restricționa, pe cât posibil, activitățile economice și înțelegem că, din punct de vedere medical, persoanele vaccinate nu sunt expuse la același risc ca persoanele nevaccinate. Practic, trebuie să identificăm care sunt activitățile cu risc mare de transmitere a bolii, cum sunt restaurantele, iar acolo să permitem accesul fie pe certificat verde, fie pe certificat de vaccinare”, a declarat Ioana Mihăilă, la TV.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea