Cristian Dolofan, trimis în judecată pentru complicitate la fals intelectual și la abuz în serviciu

# În dosar este cercetat și un polițist de la Biroul Rutier Pitești

Un agent din cadrul Biroului Rutier Piteşti și patronul firmei de transport Dolo Trans Olimp au fost trimiși în judecată după ce ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au stabilit că aceștia ar fi comis mai multe infracţiuni. Pe 20 septembrie 2020, subofiţerul Adrian Dobriță l-a oprit în trafic pe Cristian Gheorghe Dolofan, patronul Dolo Trans Olimp, care a fost depistat de aparatul radar al unui echipaj de poliţie cu o viteză de peste 50 de km/oră în localitate, pe strada Fraţii Goleşti, din Pitești.

Ca urmare a acestui lucru, agentul de poliție ar fi trebuit să-i reţină permisul șoferului pentru depăşirea vitezei. În loc să aplice legea, polițistul, cunoscându-l pe șofer, a acceptat ca cel de la volan să dea permisul unei alte persoane, întocmind, astfel, un proces verbal fals. Mai mult, l-a învățat pe acesta și cum să procedeze întrebându-l dacă cunoaşte o persoană apropiată şi de încredere care să îi ofere permisul de conducere, pentru ca să poată întocmi procesul–verbal cu numele ei. Cristian Dolofan a luat legătura cu Adriana P. care i-a transmis prin intermediul whatsapp o poză de pe permisul de conducere al acesteia. Ulterior, aceasta a depus permisul de conducere la IPJ Argeş – Serviciul Rutier. Fiindu-i prezentat de către organele de urmărire penală procesul – verbal, întocmit pe numele său, în calitate de contravenient, Adriana P.  a declarat că nu îl recunoaşte și că nu l-ar fi semnat, nerecunoscând semnătura existentă pe acesta. De aici, poliția a deschis ancheta în urma căreia au descoperit înțelegerea pusă la cale de agentul de poliție Adrian Dobriță cu Cristian Dolofan, ca acestuia din urmă să nu i se suspende exercitarea dreptului de a conduce. În cele din urmă, Adriana P. s-a constituit parte vătămată în dosar. De asemenea, Primăria Piteşti s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 1305 lei.

 

DGA: „Agentul de poliție ar fi consemnat, în fals, faptul că şoferul autoturismului a fost o altă persoană”

„În fapt, la data de 20 septembrie 2020, agentul de poliție, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu a oprit în trafic persoana inculpată, care conducea un autoturism cu o viteză ce a depăşit cu peste 50 km/h viteza maximă admisă pe sectorul de drum respectiv. Pentru a nu-i întocmi acestuia procesul – verbal de contravenție și a nu-i aplica măsura complementară a suspendării dreptului de a conduce, agentul de poliție ar fi falsificat procesul – verbal, prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului și ar fi consemnat, în fals, faptul că şoferul autoturismului a fost o altă persoană, aplicându-i acesteia sancţiunea amenzii în cuantum de 1.305 lei şi suspendarea dreptului de a conduce. Totodată, prin falsificarea procesului – verbal de contravenție prin atestarea unor fapte sau împrejurări necorespunzătoare adevărului, s-a cauzat o pagubă bugetului Primăriei Piteşti în cuantum de 1.305 lei şi o vătămare a drepturilor şi intereselor legitime ale persoanei care a fost sancţionată pentru o contravenţie pe care nu a comis-o şi care a fost privată, pe nedrept, de dreptul de a conduce autovehicule timp de 90 de zile. De asemenea, pentru inculpat s-a obţinut un folos necuvenit, respectiv nesancţionarea contravenţională a acestuia şi neaplicarea măsurii suspendării dreptului de a conduce”, se arată într-un comunicat de presă emis de DGA .

Cristian Gheorghe Dolofan: „Săptămâna viitoare stăm de vorbă pe îndelete și vă explic tot”

Despre această situație, am stat de vorbă și cu Cristian Gheorghe Dolofan, patronul Dolo Trans Olimp, care ne-a precizat următoarele: „Vă pot suna eu că acum sunt ocupat? Săptămâna viitoare, că sunt plecat acum, stăm de vorbă pe îndelete și vă explic tot”.

Precizăm că la Judecătoria Pitești a fost stabilit, deja, un prim termen al procesului, în cameră preliminară, pe 6 septembrie 2021.

A.V.


Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea