Doi frați – cercetați pentru ultraj. Au amenințat polițiștii cu toporul

Doi frați din comuna Bascov au fost trimiși în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti pentru comiterea infracțiunii de ultraj și tulburarea ordinii și liniștii publice.. Cei doi au amenințat cu acte de violență și cu moartea doi agenți de poliție, un jandarm și un polițist local, în timp ce aceștia se aflau în exercitarea atribuțiilor de serviciu. De asemenea, inculpații au amenințat oamenii legii cu un topor și cu un par.

Incidentul a avut loc pe 11 iulie a.c., atunci când dispecerul de la Poliția municipiului Pitești a anunțat patrula mixtă despre faptul că în com. Bascov, a avut loc un conflict în familie. Patrula formată din doi agenți de poliție, un jandarm și un polițist local s-au deplasat la adresa indicată cu un echipaj al poliției. Ajunși la locație, organele de ordine publică au fost întâmpinate de către apelantă și familia ei. Aceasta le-a spus că nu a fost agresată fizic, ci doar a avut un conflict verbal cu soțul TGI. Femeia le-a spus oamenilor legii că dorește doar să intre în casă, să își ia lucrurile și să plece. Imediat, în zonă a apărut inculpatul TF, fratele lui TGI, care i-a abordat agresiv pe cei din echipaj, întrebând care este motivul pentru care au venit organele de ordine publică. În urma sa a venit și celălalt inculpat, numitul TGI. Cei doi frați au început să îi amenințe pe polițiști, jandarm și polițist local, spunând că îi vor prinde singuri pe stradă și îi vor tăia cu cuțitul.

Unul dintre agenții de poliție a utilizat sprayul iritant-lacrimogen din dotare pentru a-i ține la distanță pe inculpați. După utilizarea sprayului, cei doi frați s-au retras în curte. Ulterior, la câteva momente, cei doi frați au ieșit din nou în stradă. Unul avea în mână un topor, iar celălalt o bâtă.Organele de ordine publică împreună cu apelanta s-au îndepărtat din cauza comportamentului agresiv al celor doi frați. Vazând că situația scapă de sub control, unul dintre agenții de poliție a solicitat ajutorul echipajelor de intervenție. După aproximativ 10 minute, la fața locului au sosit echipajele de intervenție ale IJJ Argeș și ale Serviciului de Acțiuni Speciale din cadrul IPJ Argeș, care au aplanat conflictul. Ulterior, cei doi frați au fost conduși separat la Secția de Poliție Rurală nr. 3 Bascov. Cei doi frați au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior față de ei a fost luată măsura controlului judiciar.

La sfârșitul lunii iulie, inculpații au fost trimiși în judecată pentru ultraj, fiind cercetați fiecare pentru comiterea a patru fapte, și a unei infracțiuni de tulburarea ordinii și liniștii publice. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Pitești pe 28 iulie.

A.V.

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea