Începe apelul în dosarul „Alcoolemiilor”

# În primă instanță, șase dintre cei șapte inculpați au fost condamnați pentru infracțiuni de corupție

Începe apelul în dosarul „Alcoolemiilor”! Primul termen de judecată a fost stabilit pe 3 noiembrie la Curtea de Apel Pitești. Precizăm că în martie 2021, Tribunalul Argeș i-a condamnat, în primă instanță, pe șase dintre cei șapte inculpați pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție. Decizia nu este definitivă, ea fiind contestată de inculpați.

Este vorba despre dosarul în care au fost trimiți în judecată de procurorii DNA, în iunie 2017, următoarele persoane: Gheorghe Milandru, dr. Nicușor Stănculeț, de la Serviciul de Medicină Legală Argeș, foștii polițiști - Dănuț Aurelian Dăscăleasa, Lucian Popa, Dumitru Stoian, Constantin Viorel Bădescu și Cornel Șchiopu. Precizăm că în 2011, inculpatul Gheorghe Milandru era prins în flagrant de ofițerii Direcției Generale Anticorupție în timp ce primea 1.500 de euro de la o persoană cercetată într-un dosar penal pentru conducerea unui autoturism sub influenta băuturilor alcoolice. În schimbul acestei sume, Milandru îl ajuta să obțină o valoare a alcoolemiei sub limita de infracțiune la recalcularea acesteia, învățându-l ce să declare ca sa influențeze rezultatul comisiei. În prealabil, obținuse și valorile acestei probe la momentul recoltării și ora producerii evenimentului, date necesare la recalculare. Inculpatul le promitea persoanelor cercetate pentru conducerea unui autoturism sub influenta băuturilor alcoolice că va interveni la INML „Mina Minovici“ Bucureşti pentru ca valoarea recalculării alcoolemiei să fie sub limita de infracţiune. Gheorghe Milandru a fost condamnat definitiv în ianuarie 2013 la trei ani de închisoare. În 2017 a fost trimis din nou în judecată, într-un dosar disjuns din cel vechi, pentru trafic de influență în formă continuată – 15 acte materiale - și favorizarea infractorului – 17 acte materiale, fapte ce ar fi fost petrecute în perioada 2007-2011. Alături de acesta, în cauză este cercetat și medicul Stănculeț, de la Serviciul de Medicină Legală Argeș, care este acuzat de complicitate la trafic de influență, în formă continuată (patru acte materiale) și complicitate la favorizarea infractorului. Procurorii susțin că medicul legist l-ar fi ajutat pe Gheorghe Milandru să intre în posesia unor înscrisuri sau date nereale privind rezultatele alcoolemiei, oferindu-i acestuia valorile buletinului toxicologic sau vreo formulă de calcul retroactiv a alcoolemiei.

# Condamnările primite de inculpați la Tribunalul Argeș

Instanța l-a condamnat pe Gheorghe Milandru la 4 ani închisoare, în regim de detenţie. În schimb, dr Nicușor Stănculeț, de la Serviciul de Medicină Legală Argeș, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunilor de complicitate la trafic de influență și complicitate la favorizarea făptuitorului.  Ceilalți inculpați din dosar au primit următoarele pedepse: Dumitru Stoian - 1 an și 8 luni închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de complicitate la trafic de influență; Lucian Popa - 1 an și 10 luni închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de trafic de influență; Constantin Viorel Bădescu - 2 ani închisoare cu suspendare pentru comiterea infracţiunii de complicitate la trafic de influență; Dănuț Aurelian Dăscăleasa - 3 ani închisoare cu suspendare. Tribunalul Argeș a decis încetarea procesul penal pornit împotriva inculpatului Cornel Șchiopu sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de complicitate la trafic de influență și favorizarea făptuitorului, ca urmare a intervenirii decesului acestuia. Decizia instanței nu este definitivă!

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea