Peste 1.800 de hectare de păduri din Argeș au fost incluse în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine

 

Peste 2.200 de hectare de păduri de stat administrate de Romsilva, din judeţele Argeş şi Prahova, au fost incluse în Catalogul Naţional al Pădurilor Virgine şi Cvasivirgine, a anunţat, recent, într-un comunicat de presă Regia Națională a Pădurilor Romsilva.

Este vorba despre 1.831,16 hectare de păduri de stat administrate de Direcția Silvică Argeș și alte 396 hectare păduri de stat administrate de Direcția Silvică Prahova. Pădurile respective sunt administrate de ocoalele silvice Aninoasa, Domnești, Mușătești și Vidraru în județul Argeș și ocoalele silvice Azuga, Doftana și Sinaia în județul Prahova.

„Încă 2.227,16 hectare de păduri de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva au fost incluse în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine, în urma proiectului lansat de anul trecut de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor pentru identificarea de noi suprafețe de păduri virgine și cvasivirgine și realizarea studiilor de fundamentare. Au fost identificate 1.831,16 hectare de păduri de stat administrate de Direcția Silvică Argeș și alte 396 hectare păduri de stat administrate de Direcția Silvică Prahova, aceste păduri îndeplinind criteriile de identificare a pădurilor virgine și cvasivirgine”, informează Romsilva.

# Aproape 61.000 hectare de păduri – introduse în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine

Până în acest moment, în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine au fost introduse 60.911,87 hectare de păduri, dintre care 46.535,5 hectare, adică 76,4%, sunt păduri proprietatea publică a statului, mai informează Regia Națională a Pădurilor – Romsilva.

„Prin introducerea acestor suprafețe în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine, aceste păduri valoroase vor beneficia de o protecție strictă. Procesul de identificare și includere a pădurilor în Catalogul Național al Pădurilor Virgine și Cvasivirgine este unul continuu, în fiecare an fiind analizate sute de mii de hectare de păduri aflate în proprietatea publică a statului.  Regia Naționala a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri proprietatea publică a statului, circa 48% din pădurile țării, și asigură servicii silvice pentru circa un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate. Din totalul pădurilor proprietatea publică a statului, 80% dețin certificarea managementului forestier în standard international”, se mai precizează în comunicatul emis de RNP Romsilva.

Foto: descriptiv.


A.V.

 

Prima pagina

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

Curs valutar

Horoscop

Vremea